Fredag: Mørbradbøffer med ovnfritter og tomat/avocadosalat

Ingredienser:

1 svinemørbrad ca. 500 g

10 g smør

Havsalt

Friskkværnet peber

1 rød peberfrugt i tern

1 løg i skiver

½ ds. hakkede tomater

2 fed knust hvidløg

2 tsk. frisk timian

2 tsk. frisk rosmarin

1 laubærblad

Ovnfritter:

800 g kartofler

2 spsk. olie

Havsalt

Friskkværnet peber

Tomat/avocadosalat:

750 g tomater i skiver

1 lille rødløg i skiver

2 avocadoer

1 spsk. friskpresset citronsaft

4 spsk. hakket bredbladet persille

Dressing:

3 spsk. olivenolie

1 spsk. balsamico eddike

1 fed knust hvidløg

½ tsk. sukker

Sådan gør du:

Puds mørbraden af og skær dem i 8 skiver. Bank dem let ud med håndroden og brun dem på begge sider i smørret på en pande.

Tag dem op i et ovnfast fad og drys dem med salt og peber.

Rist peberfrugt og løg i resten af stegesmørret, læg dem over bøfferne.

Rør tomaterne med hvidløg og krydderurter og fordel dem over kød og grøntsager og stik laurbærbladet i.

Dæk fadet med stanniol og sæt det i ovnen ved 200º i 20 min.

Skræl kartoflerne og skær dem i stave og dup dem tørre.

Vend dem i 2 spsk. rapsolie, salt og peber.

Bag dem i ovnen sammen med mørbradbøfferne i ca. 20 min., vend dem, og giv dem 10-15 min. til.

Giv dem grill et øjeblik tilsidst, hvis de ikke er brune nok. Hold øje med dem!

Tomat og avocadosalat:

Avocadoerne halveres, stenene fjernes og kødet tages ud og skæres i skiver. Vendes i citronsaften.

Pisk alle ingredienserne sammen til dressingen.

Tomaterne, løget og avocadoerne blandes i et fad med dressingen. Persillen drysses over.

Tilberedningstid: Godt 1 time