Fredag: Persillestegt kylling m. rababerkompot og agurkesalat

Ingredienser:

500 g kyllingebrystfilet

20 g smør

Reven skal af 1 økologisk citron

1 bundt persille

1 dl piskefløde

1 dl hønsebouillon

Rababerkompot:

500 g rabarber

½ stang vanilie

1 dl sukker

Agurkesalat:

1 agurk

1 dl sukker

1 dl eddike

1 dl vand

Havsalt

Friskkværnet peber

Tilbehør: 700 g nye kogte kartofler

Sådan gør du:

Skær rabarberne i 3 cm lange stykker.

Flæk vanillen og skrab kornene ud med en kniv.

Sukker og vanille blandes med rabarberstykkerne.

Fordeles i et ovnfast fad med bagepapir.

Dæk fadet med folie, bages i ovnen ved 225º i 20-25 min.

Agurken snittes i tynde skiver på et rivejern og drysses let med salt.

Lad dem trække 20 min.

Skyl dem og vrid fri for væde.

Sukker, eddike og vand koges op til sukkeret er opløst.

Smag til med peber.

Hæld lagen over agurkerne.

Persillen plukkes groft.

Smørret brunes i en gryde.

Fileterne brunes. Persillen og citronskal tilsættes.

Hæld vand og fløde ved og lad det små simre under låg ved svag varme i ca. 15 min.

Server med nye, kogte kartofler, rabarberkompot og agurkesalat.

Tilberedningstid: Ca. 40 min.

Energifordeling:

Protein 18,8 %

Fedt 29,6 %

Kulhydrat 52,0 %