Fredag: Kalkunstrimler i soyasauce

Ingredienser:

500 g kalkunbryst i smalle strimler

Marinade:

1 dl soyasauce

revet skal fra 1 citron

3 spsk. citronsaft

1 spsk. rapsolie

2 tsk friskrevet ingefær

Grøntsager:

1 stort løg i tynde både

6 forårsløg i ringe

1 courgette i tern

300 g broccoli i små buketter

2 rød peberfrugt i tern

1 spsk. rapsolie

3 dl hønsebouillon

1 spsk. majsstivelse

Frisk basilikum

Tilbehør: 6 dl ris

Sådan gør du:

Rør marinaden sammen og lad kødet trække heri 15 min.

Kog risene.

Varm olien op i en wok eller dyb pande.

Svits løgene til de er klare, tilsæt forårsløg og courgette.

Vend det over god varme et par min.

Tilsæt peberfrugt og steg dem 1 min.

Tag grøntsagerne op.

Dryp kødet godt af, gem marinaden.

Svits kødet i lidt olie et par min.

Tilsæt grøntsager, marinade og bouillon.

Kog op, kom broccolibuketter i og kog 1 min.

Smag til med soya, ingefær, salt og peber.

Jævn evt. med majsstivelse.

Drys med basilikum.

Servér med ris.

Tilberedningstid: Ca. 30 min.

Energifordeling:

Protein 25,9 %

Fedt 10,9 %

Kulhydrat 63,2 %