Fredag: Kalvebøffer med bønnesalat og bagte tomater
Ingredienser:
500 g hakket kalvekød
1 spsk. rapsolie
4 store tomater
lidt olivenolie
lidt oregano
300 g grønne bønner
2 fintsnittede forårsløg
100 g gedefeta
½ spsk. hvidvinseddike
1 spsk. olivenolie
Havsalt
Friskkværnet peber
Sådan gør du:
Kog kartofler.
Skær et tyndt låg af tomaterne.
Pensl med lidt olie, drys med lidt oregano og salt.
Bag dem i ovnen i ca. 20 min. ved 200º.
Bønnerne nippes og koges i letsaltet vand ca. 8 min. uden låg, til de er møre uden at være bløde.
Afkøl bønnerne i koldt vand.
Pisk olien med eddike, smag til med salt og peber.
Bønner og løg anrettes i et fad dressingen hældes over. Feta smuldres over.
Varm olie på en pande. Krydr bøfferne med salt og peber.
Steg eller grill dem 5-7 min. på hver side.
Drys kartoflerne med finthakket persille.
Tilbehør: 700 g nye kartofler, 3 spsk. hakket persille og flütes.
Energifordeling:
Protein 21,1 %
Fedt 33,6 %
Kulhydrat 45,2 %