Fredag: Kalvebøffer med bønnesalat og bagte tomater

Ingredienser:

500 g hakket kalvekød

1 spsk. rapsolie

4 store tomater

lidt olivenolie

lidt oregano

300 g grønne bønner

2 fintsnittede forårsløg

100 g gedefeta

½ spsk. hvidvinseddike

1 spsk. olivenolie

Havsalt

Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Kog kartofler.

Skær et tyndt låg af tomaterne.

Pensl med lidt olie, drys med lidt oregano og salt.

Bag dem i ovnen i ca. 20 min. ved 200º.

Bønnerne nippes og koges i letsaltet vand ca. 8 min. uden låg, til de er møre uden at være bløde.

Afkøl bønnerne i koldt vand.

Pisk olien med eddike, smag til med salt og peber.

Bønner og løg anrettes i et fad dressingen hældes over. Feta smuldres over.

Varm olie på en pande. Krydr bøfferne med salt og peber.

Steg eller grill dem 5-7 min. på hver side.

Drys kartoflerne med finthakket persille.

Tilbehør: 700 g nye kartofler, 3 spsk. hakket persille og flütes.

Energifordeling:

Protein 21,1 %

Fedt 33,6 %

Kulhydrat 45,2 %