Fredag: Kalkunkrebinetter med bacon og svampe

Ingredienser:

500 g hakket kalkun

2 spsk. hakket persille

100 g feta 40+ 20 %

150 g kalkunbacon i tynde skiver

1 spsk. smør

Dampet savoykål:

1 fintsnittet savoykål (ca. 400 g)

1 spsk. smør

revet muskatnød

1 dl hønsebouillon

1½ dl fløde 9 %

250 g store champignon i tykke skiver

Havsalt

Friskkværnet peber

Tilbehør: 4 dl ris

Sådan gør du:

Rør kødet med persille og feta.

Form til 4 krebinetter og vikl 1-2 skiver bacon om kanten på hver.

Krydr med salt og peber.

Skær resten af baconen i små tern.

Stil krebinetter og bacon i køleskab.

Kog ris efter anvisninig på pakken.

Kog kålen i letsaltet vand i ½ min.

Hæld vandet fra og dryp godt af.

Smelt smørret uden det tager farve og vend kålen deri.

Krydr med salt, peber og muskat.

Tilsæt bouillon og fløde og kog igennem.

Rist baconterningerne på en tør pande.

Brun lidt smør på samme pande og rist champignon heri.

Steg krebinetterne i smør ca. 6-8 min på hver side, afhængig af tykkelsen.

Servér krebinetterne over kålen med et drys af bacon.

Anret champignonerne omkring og servér ris til.

Tilberedningstid: Ca. 40 min.

Energifordeling:

Protein 26,6 %

Fedt 29,9 %

Kulhydrat 43,5 %