Fredag: Peberbøffer med coleslaw og ristede nye kartofler

Ingredienser:

4 peberbøffer af tykstegsfilet

1 spsk. rapsolie

Coleslaw:

1 lille spidskål, meget fint snittet

1 spsk groft salt

1 bk ruccolasalat, groft hakket

1 stor revet gulerod

Saft af 1 citron

1½ dl fromagefrais

800 g nye kartofler

10 g smør

1 spsk. rapsolie

Havsalt

Friskkværnet peber

2 tsk. timian

Tilbehør: brød

Sådan gør du:

Kålen kommes i en skål og overhældes med 1 dl kogende vand.

Groft salt tilsættes og der røres godt i kålen.

Lad kålen trække i et kvater.

Kålen skylles herefter i rindende koldt vand og trykkes tør i et viskestykke.

Kål, salat og gulerod blandes med citronsaft og fromagefrais.

Smag til med salt og peber.

Kartoflerne skrubbes, kommes på en pande med smør og olie og krydres med salt, peber og timian.

Kartoflerne små steger herefter i ca. 25 min., mens de anvendes af og til.

Bøfferne steges i olie eller pensles med olie og grilles i 2-3 min., på hver side og krydres med salt og peber.

Servér med brød til.

Tilberedningstid: Ca. 40 min.

Energifordeling:

Protein 31,0 %

Fedt 27,0 %

Kulhydrat 42,0 %