Fredag: Peberbøffer med coleslaw og ristede nye kartofler
Ingredienser:
4 peberbøffer af tykstegsfilet
1 spsk. rapsolie
Coleslaw:
1 lille spidskål, meget fint snittet
1 spsk groft salt
1 bk ruccolasalat, groft hakket
1 stor revet gulerod
Saft af 1 citron
1½ dl fromagefrais
800 g nye kartofler
10 g smør
1 spsk. rapsolie
Havsalt
Friskkværnet peber
2 tsk. timian
Tilbehør: brød
Sådan gør du:
Kålen kommes i en skål og overhældes med 1 dl kogende vand.
Groft salt tilsættes og der røres godt i kålen.
Lad kålen trække i et kvater.
Kålen skylles herefter i rindende koldt vand og trykkes tør i et viskestykke.
Kål, salat og gulerod blandes med citronsaft og fromagefrais.
Smag til med salt og peber.
Kartoflerne skrubbes, kommes på en pande med smør og olie og krydres med salt, peber og timian.
Kartoflerne små steger herefter i ca. 25 min., mens de anvendes af og til.
Bøfferne steges i olie eller pensles med olie og grilles i 2-3 min., på hver side og krydres med salt og peber.
Servér med brød til.
Tilberedningstid: Ca. 40 min.
Energifordeling:
Protein 31,0 %
Fedt 27,0 %
Kulhydrat 42,0 %