Fredag: Glaseret hamburgerryg med kartoffelsalat
Ingredienser:
600 g hamburgerryg
2 laurbærblade
5 sorte peberkorn
5 hele enebær
Vand så det dækker
1-2 spsk. sennep
2-3 spsk. mørkt puddersukker
2 spsk. rasp
Kartoffelsalat:
2 kg nye kogte kolde kartofler skåret i mundrette stykker
1 bundt snittede forårsløg
200 g cherrytomater i halve
Dressing:
½ dl rapsolie
4 spsk. frisk presset citronsaft
1-2 tsk. sennep
1-2 tsk. havsalt
Friskkværnet peber
Sådan gør du:
Læg hamburgerryggen i en gryde.
Hæld vand over så det lige dækker.
Tilsæt laurbær, peberkorn og enebær.
Bring gryden i kog.
Dæmp varmen, læg låg på. Kog hamburgerryggen i ca. 30 min.
Fjern plastskindet efter kogning.
Læg den kogte, aftørrede hamburgerryg på ovnristen over bradepanden.
Smør den med 1-2 spsk. sennep.
Drys 2-3 spsk. puddersukker over.
Drys derefter med 1-2 spsk. raps.
Sæt kødet midt i ovnen ved 250º i ca. 10 min. til overfladen er gylden, sprød og boblende.
Lad den hvile i ca. 10 min. i ovnen inden den skæres ud.
Bland kartofler, forårsløg og tomater sammen til kartoffelsalaten.
Pisk dressingen sammen, hæld den over kartoffelsalaten.
Tilberedningstid: Ca. 55 min.
Energifordeling:
Protein 19,0 %
Fedt 33,4 %
Kulhydrat 47,7 %