Fredag: Glaseret hamburgerryg med kartoffelsalat

Ingredienser:

600 g hamburgerryg

2 laurbærblade

5 sorte peberkorn

5 hele enebær

Vand så det dækker

1-2 spsk. sennep

2-3 spsk. mørkt puddersukker

2 spsk. rasp

Kartoffelsalat:

2 kg nye kogte kolde kartofler skåret i mundrette stykker

1 bundt snittede forårsløg

200 g cherrytomater i halve

Dressing:

½ dl rapsolie

4 spsk. frisk presset citronsaft

1-2 tsk. sennep

1-2 tsk. havsalt

Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Læg hamburgerryggen i en gryde.

Hæld vand over så det lige dækker.

Tilsæt laurbær, peberkorn og enebær.

Bring gryden i kog.

Dæmp varmen, læg låg på. Kog hamburgerryggen i ca. 30 min.

Fjern plastskindet efter kogning.

Læg den kogte, aftørrede hamburgerryg på ovnristen over bradepanden.

Smør den med 1-2 spsk. sennep.

Drys 2-3 spsk. puddersukker over.

Drys derefter med 1-2 spsk. raps.

Sæt kødet midt i ovnen ved 250º i ca. 10 min. til overfladen er gylden, sprød og boblende.

Lad den hvile i ca. 10 min. i ovnen inden den skæres ud.

Bland kartofler, forårsløg og tomater sammen til kartoffelsalaten.

Pisk dressingen sammen, hæld den over kartoffelsalaten.

Tilberedningstid: Ca. 55 min.

Energifordeling:

Protein 19,0 %

Fedt 33,4 %

Kulhydrat 47,7 %