Fredag: Frikadeller med urter, tomatsovs og kartofler

Ingredienser:

500 g hakket kalve- og svinekød

½ revet løg

1-2 æg afhængig af størrelsen

¼ dl mælk

1 spsk hakket persille

1 spsk hakket dild

1 spsk hakket purløg

1 tsk havsalt og frisk kværnet peber

Tomatsovs:

½ spsk. raspolie

1 hakket løg

1 grøn peberfrugt, i tern

2 gulerødder, groft revet

2 fed knust hvidløg

2 dåser hakkede tomater

1 dåse koncentreret tomatpuré

1 lille håndfuld timian, basilikum og oregano

1 spsk puddersukker

Havsalt og friskkværnet peber

Tilbehør:

ca. 1 kg kartofler

Tilberedningstid: Ca. 1 time

Sådan gør du:

Rør kødet med salt og peber. Tilsæt løg og æg, dernæst mælk og krydderurter. Lad farsen stå og hvile i ca. 30 min.

Varm olien i en gryde. Svits løg, gulerødder og peberfrugt i. Tilsæt de hakkede tomater, tomatpuré, hvidløg og krydderier. Lad sovsen småkoge uden låg i 30 min.

Skræl kartoflerne. Store kartofler deles. Læg dem i en lille gryde, og hæld vand (og salt) ved, ca. 2 cm op om kartoflerne ved el-plader, på gas ca. 4 cm. Læg låg på, og bring kartoflerne i kog ved højeste varme. Skru ned for varmen, når det damper ved låget. Kog dem i 15-20 min. Tag ikke låget af under kogning. Mærk med en urtekniv, om kartoflerne er møre.

Varm 2 spsk olie og 1 spsk smør op på en pande. Form frikadellerne, og steg dem 6-8 min. på hver side. Afhængig af størrelse.

Smag sovsen til med salt og peber.

Servér med tomatsovs og kartofler.