Fredag: Kylling i abrikossovs

Ja, det lyder ganske mærkeligt, men det smager helt forrygende… Gem evt. rester til dagen efter, hvor de kan opvarmes i mikroovnen.

Ingredienser:

Ca. 500 g kyllingebryst eller kyllingefilet (uden skind og ben)

1 stort løg (hakket)

1 spsk. olie til stegning

2 fed hvidløg (finthakket eller knust)

1 terning hønsebouillon udrørt i 4 dl. kogt vand

2 tsk. karry

3 spsk. dijonsennep

200 g abrikosmarmelade

Salt ca. 1 tsk.

Peber ca. ½ tsk.

Evt. 1 spsk. maizena til at jævne sovsen.

Ca. 250 g ris, eller den mængde I plejer at spise.

Ca. 200 g yoghurt natural

Sådan gør du:

Brun kyllingestykkerne I olien I en gryde I ca. 4-5 min på hver side, hvorefter de tages op og sættes til side.

Svits løg og hvidløg i gryden til løgene er klare og bløde.

Udrør bouillonterningen i kogende vand og tilsæt karry, marmelade, sennep.

Ris koges som anvist på pakken.

Hæld blandingen i gryden og lad småkoge i ca. 10 min under låg.

Udrør maizena i lidt vand og tilsæt i gryden, hvis en tykkere sovs ønskes.

Tilsæt kyllingestykkerne med saft i gryden og lad småkoge i yderligere 10 min. Eller til kyllingen er mør.

Server retten med risene til og yoghurt som topping.

Energifordeling:

Protein: 20,8

Kulhydrat: 58,7

Fedt: 20,5

TIP: Det anbefales at spise ca. 600 g frugt og grønt om dagen, hvoraf ca. 200-300 g kan spises til aftensmad. Denne ret indeholder ikke særlig meget frugt og grønt, men der kan evt. serveres en råkostsalat med enten æbler eller rosiner til.