Fredag: Kylling i abrikossovs
Ja, det lyder ganske mærkeligt, men det smager helt forrygende… Gem evt. rester til dagen efter, hvor de kan opvarmes i mikroovnen.
Ingredienser:
Ca. 500 g kyllingebryst eller kyllingefilet (uden skind og ben)
1 stort løg (hakket)
1 spsk. olie til stegning
2 fed hvidløg (finthakket eller knust)
1 terning hønsebouillon udrørt i 4 dl. kogt vand
2 tsk. karry
3 spsk. dijonsennep
200 g abrikosmarmelade
Salt ca. 1 tsk.
Peber ca. ½ tsk.
Evt. 1 spsk. maizena til at jævne sovsen.
Ca. 250 g ris, eller den mængde I plejer at spise.
Ca. 200 g yoghurt natural
Sådan gør du:
Brun kyllingestykkerne I olien I en gryde I ca. 4-5 min på hver side, hvorefter de tages op og sættes til side.
Svits løg og hvidløg i gryden til løgene er klare og bløde.
Udrør bouillonterningen i kogende vand og tilsæt karry, marmelade, sennep.
Ris koges som anvist på pakken.
Hæld blandingen i gryden og lad småkoge i ca. 10 min under låg.
Udrør maizena i lidt vand og tilsæt i gryden, hvis en tykkere sovs ønskes.
Tilsæt kyllingestykkerne med saft i gryden og lad småkoge i yderligere 10 min. Eller til kyllingen er mør.
Server retten med risene til og yoghurt som topping.
Energifordeling:
Protein: 20,8
Kulhydrat: 58,7
Fedt: 20,5
TIP: Det anbefales at spise ca. 600 g frugt og grønt om dagen, hvoraf ca. 200-300 g kan spises til aftensmad. Denne ret indeholder ikke særlig meget frugt og grønt, men der kan evt. serveres en råkostsalat med enten æbler eller rosiner til.