Fredag: Laks i dildsauce

Ingredienser:

Ca. 250 g laksefilet, uden skind og ben

500 g frisk spinatpasta

1 hønsebouillon

Ca. 4 dl. vand

150 ml fløde 13%

2-3 spsk. maizena

3 spsk. frisk citronsaft

1 bundt dild (klippet)

Salt og peber

Sådan gør du:

Bouillontern og vand bringes i kog, i en gryde.

2 spsk. maizena udrøres i fløden og tilsættes bouillonvandet. Lad koge i 1 minut.

Citronsaft og dild tilsættes saucen og den smages til med salt og peber.

Skær laksefileterne ud i tern (ca. 2x2cm) Vend forsigtigt lakseternene i den kogende sauce og sluk for varmen.

Lad retten stå og trække under låg på blusset i ca. 5 min, eller til lakseternene er faste og lyserøde.

Kog pastaen efter anvisning og server straks med laksesaucen. (pynt med lidt dild).

Server med grøn salat efter eget valg.

Energifordeling:

Protein: 20,2E%

Kulhydrat: 56,3E%

Fedt: 23,4E%

Tip: Prøv evt. snittet Iceberg med ananastern (evt. fra dåse) og grønne ærter.