Fredag: Laks i dildsauce
Ingredienser:
Ca. 250 g laksefilet, uden skind og ben
500 g frisk spinatpasta
1 hønsebouillon
Ca. 4 dl. vand
150 ml fløde 13%
2-3 spsk. maizena
3 spsk. frisk citronsaft
1 bundt dild (klippet)
Salt og peber
Sådan gør du:
Bouillontern og vand bringes i kog, i en gryde.
2 spsk. maizena udrøres i fløden og tilsættes bouillonvandet. Lad koge i 1 minut.
Citronsaft og dild tilsættes saucen og den smages til med salt og peber.
Skær laksefileterne ud i tern (ca. 2x2cm) Vend forsigtigt lakseternene i den kogende sauce og sluk for varmen.
Lad retten stå og trække under låg på blusset i ca. 5 min, eller til lakseternene er faste og lyserøde.
Kog pastaen efter anvisning og server straks med laksesaucen. (pynt med lidt dild).
Server med grøn salat efter eget valg.
Energifordeling:
Protein: 20,2E%
Kulhydrat: 56,3E%
Fedt: 23,4E%
Tip: Prøv evt. snittet Iceberg med ananastern (evt. fra dåse) og grønne ærter.