Fredag: Skrubber med rosenkålpuré
Ingredienser:
4 store skrubbefileter uden skind
500 g rosenkål
4 store gulerødder (ca. 400 g)
1 bundt persille
½ økologisk citron (skal og saft)
30 g flødeost
20 g smør
Ca. 800 g kartofler (eller hvad familien kan spise)
Salt og peber
Sådan gør du:
Ovnen tændes på 180°C.
Skrubbefileterne krydres med salt og peber.
Rosenkålene renses, og halvdelen af dem snittes meget fint og stilles til side. Den anden halvdel koges meget møre i letsaltet vand (omkring et kvarter).
De kogte rosenkål blendes med ½ bundt persille og ca. 15 g smør til en fin puré. Pureen smages til med salt og peber.
Smør pureen på den ene side af alle skrubbefileterne, og læg dem herefter sammen to og to med pureen mod hinanden (som en sandwich).
Smør et ildfast fad med lidt smør og læg skrubberne heri. Dæk med stanniol, og sæt dem i ovnen i ca. 15 min., eller til fisken er mør.
Gulerødderne skrælles og skæres i skiver.
Kom gulerødderne på en stor pande sammen med citronsaft og revet citronskal samt ½ liter vand, lidt salt og peber.
Koges under låg til væden er væk (kraftig varme). Tilsæt herpå flødeosten. Varm det godt igennem.
De snittede rosenkål koges kort i letsaltet vand, og blandes herefter med resten af persillen.
Retten serveres med kartofler. Pillede kartofler smager bedst
Tilberedning: Ca. 40 minutter.
Energifordeling:
Protein: 26,8E%
Kulhydrat: 53,3E%
Fedt: 20,0E%
Tip:
Skrubbesandwichene kan let skæres midt over, så der også er til børnene. Tilsæt en klat smør eller ½ spsk. olie til de mindste børns portioner.