Fredag: Kylling i kokosmælk med kartoffelmos
Ingredienser:
2 spsk olie
1 lille finthakket løg
1 spsk finthakket ingefær
1 tsk finthakket hvidløg
2 tsk karry
400 g kyllingefilet i strimler
150 g gulerødder i små stave
100 g grønne bønner
½ porre i strimler
¾ dåse kokosmælk
2 dl hønsebouillon
Salt eller fiskesovs
Maziena til jævning
Kartoffelmos:
1 kg kartofler
Ca. 2 dl mælk (letmælk)
½ tsk groft salt
En lille klat smør
Sådan gør du:
Olien varmes op i en wok eller stor pande. Løg, ingefær, hvidløg og karry sauteres i to minutter.
Kyllingestrimlerne tilsættes og steger i 2-3 minutter.
Kokosmælk og bouillon hældes på, og det hele simrer i 10 min. Pas på, det ikke koger. Begynd på kartoffelmosen nu.
Smag til med salt eller lidt fiskesovs og jævn retten med maizena udblødt i koldt vand. Server retten med kartoffelmos.
Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i usaltet vand. Gem lidt af kogevandet. Mos kartoflerne med en elpisker tilsæt en smule kartoffelvand, mælk samt en smørklat. Pisk til ønskede konsistens.
Smag til med salt og peber.
Opskrift: Kok, Charlotte Nowak