Fredag: Kylling i kokosmælk med kartoffelmos

Ingredienser:

2 spsk olie

1 lille finthakket løg

1 spsk finthakket ingefær

1 tsk finthakket hvidløg

2 tsk karry

400 g kyllingefilet i strimler

150 g gulerødder i små stave

100 g grønne bønner

½ porre i strimler

¾ dåse kokosmælk

2 dl hønsebouillon

Salt eller fiskesovs

Maziena til jævning

Kartoffelmos:

1 kg kartofler

Ca. 2 dl mælk (letmælk)

½ tsk groft salt

En lille klat smør

Sådan gør du:

Olien varmes op i en wok eller stor pande. Løg, ingefær, hvidløg og karry sauteres i to minutter.

Kyllingestrimlerne tilsættes og steger i 2-3 minutter.

Kokosmælk og bouillon hældes på, og det hele simrer i 10 min. Pas på, det ikke koger. Begynd på kartoffelmosen nu.

Smag til med salt eller lidt fiskesovs og jævn retten med maizena udblødt i koldt vand. Server retten med kartoffelmos.

Kartoffelmos:

Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i usaltet vand. Gem lidt af kogevandet. Mos kartoflerne med en elpisker tilsæt en smule kartoffelvand, mælk samt en smørklat. Pisk til ønskede konsistens.

Smag til med salt og peber.

Opskrift: Kok, Charlotte Nowak