Fredag: Dansk gryde med svesker

Ingredienser:

Ca. 500 g svinekød i tern (2x2x2 cm)

2 løg i smalle både

1 spsk. Olie

1 tsk. Salt

Peber

1 spsk. Mel

2 dl mørk bayersk øl, eller 2 dl. Bouillon (svine-eller grøntsags)

1 strimmel 3-4 cm tyk citronskal (økologisk)

8 svesker uden sten

3-4 nåle tørret rosmarin

2 spsk. Soyasauce (gerne japansk)

4-5 stilke blegselleri

Ca. 240 g ris, evt. vilde

3-4 tomater i både

Hakket persille

Sådan gør du:

Dup kødet tørt med køkkenrulle og brun kødet i gryde i olien ad to gange.

Tilsæt løgene og lad dem svitse med under omrøring i 3-4 minutter.

Drys salt, peber og mel over kødet, rør det sammen og tilsæt øl / bouillon.

Skyl citronen og skræl et tyndt stykke af skallen.

Klip eller skær sveskerne i tynde strimler.

Kom citronskal, svesker, rosmarin, og soya i gryden og kog ved svag varme i ca. 20-30 minutter – indtil kødet er mørt.

Tilbered risene efter anvisning på pakken.

Skær blegsellerien i skiver og kog dem med de sidste 5 minutter.

Smag til med salt og peber.

Hak lidt persille og skær 3- 4 tomater i både. Vend begge dele i risene, inden servering.

God appetit.

(Tilberedning ca. 45 minutter)

Energifordeling:

Protein: 20E%

Kulhydrat: 56E%

Fedt: 24E%