Fredag: Dansk gryde med svesker
Ingredienser:
Ca. 500 g svinekød i tern (2x2x2 cm)
2 løg i smalle både
1 spsk. Olie
1 tsk. Salt
Peber
1 spsk. Mel
2 dl mørk bayersk øl, eller 2 dl. Bouillon (svine-eller grøntsags)
1 strimmel 3-4 cm tyk citronskal (økologisk)
8 svesker uden sten
3-4 nåle tørret rosmarin
2 spsk. Soyasauce (gerne japansk)
4-5 stilke blegselleri
Ca. 240 g ris, evt. vilde
3-4 tomater i både
Hakket persille
Sådan gør du:
Dup kødet tørt med køkkenrulle og brun kødet i gryde i olien ad to gange.
Tilsæt løgene og lad dem svitse med under omrøring i 3-4 minutter.
Drys salt, peber og mel over kødet, rør det sammen og tilsæt øl / bouillon.
Skyl citronen og skræl et tyndt stykke af skallen.
Klip eller skær sveskerne i tynde strimler.
Kom citronskal, svesker, rosmarin, og soya i gryden og kog ved svag varme i ca. 20-30 minutter – indtil kødet er mørt.
Tilbered risene efter anvisning på pakken.
Skær blegsellerien i skiver og kog dem med de sidste 5 minutter.
Smag til med salt og peber.
Hak lidt persille og skær 3- 4 tomater i både. Vend begge dele i risene, inden servering.
God appetit.
(Tilberedning ca. 45 minutter)
Energifordeling:
Protein: 20E%
Kulhydrat: 56E%
Fedt: 24E%