Skal vi virkelig ha' så meget fisk?

Spørgsmål:

I vores familie er vi ikke særlig glade for fisk. Faktisk er fiskefrikadeller det eneste fisk, børnene spiser – og kun cirka hver 14. dag, – vi voksne spiser kun lidt tun og sushi.

Er det helt håbløst i forhold til børnenes ernæring? Det der med ”fisk en gang om ugen” – har det noget på sig?

Læs ernæringsekspertens svar på næste side.

Svar:

Kære spørger,

I løbet af en uge skal du/I hver have 200-300 gram fisk. Det svarer til, at I spiser fisk til aftensmaden to gange om ugen. Alternativt kan I spise fisk til aftensmaden en gang ugentligt og desuden som pålæg næsten hver dag. Fisk indeholder fiskeolier, D-vitamin, jod og selen – stoffer I ikke får så meget af i anden mad. Derfor er det en god idé, at I spiser fisk flere gange om ugen.

Fisk som pålæg er let og lækkert. Der findes mange forskellige produkter – fiskefrikadeller, sild, makrel, tun med mere. Det kan være en god idé at have det med i en lille bøtte ved siden af, så det ikke lugter eller gør brødet blødt.

Prøv, om I kan variere de forskellige fisketyper, I spiser. Forskellige fiskearter indeholder forskellige mængder af de sunde stoffer – nogle er fede andre magre. Fede fisk er for eksempel laks, sild og makrel, og magre fisk er for eksempel torsk, tun og rødspætter.

Venlig hilsen Maria Haukrogh

OM EKSPERTEN

Maria Haukrogh er ernærings- og husholdningsøkonom i Fødevarestyrelsen. Hver måned svarer Fødevarerstyrelsens eksperter på læsernes spørgsmål om børn og mad i Junior.

Har du eller din familie et spørgsmål vedrørende jeres barns kost? Så skriv til kost@juniormag.dk