Mandag: Hakkebøffer med champignon
Ingredienser:
350g hakket oksekød (9-12%)
250 g champignoner
1 rød peberfrugt
2 æg
3-4 spsk. rasp
Salt og peber
25g margarine/olie til stegning
200g grønne bønner (frost)
10g margarine/olie til stegning
1-2 fed knust hvidløg
1 dåse hakket tomater
½ oksebouillontern
1,5 dl. skummetmælk
1 spsk. oregano
1 tsk. paprika
Ca. 1 spsk. maizena
Ca. 700g mellemstore kartofler
Sådan gør du:
Kartofler skrælles og ridses halvt igennem
Kartoflerne lægges i ildfast fad og pensles med lidt olie (brug gerne en oliespray)
Krydr kartoflerne med krydderier (eks. salt, peber og lidt paprika) og bag i ovnen ved 225°C ( 200°C, ved brug af varmluftsovn.) I ca. 3 kvarter.
Hak champignoner og rød peberfrugt meget fint.
Bland med kød, æg og rasp.
Steg bøfferne ca. 4-5 minutter på hver side. (skal vendes meget forsigtigt)
Krydres med salt og peber.
Hvidløg svitses i sauterpande i margarine eller olie
Bønner kommes i og vendes rundt
Simrer under låg til de er møre (vendes et par gange under vejs)
Krydres med salt.
Energifordeling:
Protein: 24,9E%
Kulhydrat: 46,8E%
Fedt: 28,3E%