Mandag: Kyllingeret med grøn salat
Ingredienser:
1 kylling (1,3 kg)
1-2 spsk. olie
Fintrevet skal fra 1 økologisk citron
40 perleløg
250 g champignon
2 spsk. mel
2 dl hønsebouillon
2 ds. flåede tomater
1 ds. konc. tomatpuré
50 g soltørrede tomater
1 spsk. tørrede basilikum
1 spsk. tørrede timian
1 bundt bredbladet persille
3 fed hvidløg
Saft fra en økologisk citron
Havsalt
Friskkværnet peber
Grøn salat:
1 lille icebergsalat i tynde strimler
1 rød peberfrugt i tern
1 lille dåse majs
Dressing:
50 g fint hakket løg
1 dl olie
½ dl. eddike
1 knivspids salt
Sådan gør du:
Kyllingen parteres i 8 stykker og brunes i gryde på alle sider med citronskal drys med salt.
Perleløg og champignon brunes på en pande og tilsættes kyllingen.
2 spsk. mel drysses ovenpå. Bouillon, flåede tomater, konc. tomatpuré, soltørrede tomater, basilikum og timian tilsættes. Læg låg på og retten små koger 1 times tid.
3 fed fint hakket hvidløg, citronsaft og fint hakket persille tilsættes. Koger med 2 min. Smag til med salt og peber.
Bland ingredienserne til salaten og rør dressingen sammen, hæld dressingen over salaten umiddelbart inden servering.
Tilbehør: frisk spinat bånd pasta og brød
Tilberedningstid: ca. 1½ time
Energifordeling:
Protein 28 E %
Fedt 37 E %
Kulhydrat 35 E %