Mandag: Kyllingeret med grøn salat

Ingredienser:

1 kylling (1,3 kg)

1-2 spsk. olie

Fintrevet skal fra 1 økologisk citron

40 perleløg

250 g champignon

2 spsk. mel

2 dl hønsebouillon

2 ds. flåede tomater

1 ds. konc. tomatpuré

50 g soltørrede tomater

1 spsk. tørrede basilikum

1 spsk. tørrede timian

1 bundt bredbladet persille

3 fed hvidløg

Saft fra en økologisk citron

Havsalt

Friskkværnet peber

Grøn salat:

1 lille icebergsalat i tynde strimler

1 rød peberfrugt i tern

1 lille dåse majs

Dressing:

50 g fint hakket løg

1 dl olie

½ dl. eddike

1 knivspids salt

Sådan gør du:

Kyllingen parteres i 8 stykker og brunes i gryde på alle sider med citronskal drys med salt.

Perleløg og champignon brunes på en pande og tilsættes kyllingen.

2 spsk. mel drysses ovenpå. Bouillon, flåede tomater, konc. tomatpuré, soltørrede tomater, basilikum og timian tilsættes. Læg låg på og retten små koger 1 times tid.

3 fed fint hakket hvidløg, citronsaft og fint hakket persille tilsættes. Koger med 2 min. Smag til med salt og peber.

Bland ingredienserne til salaten og rør dressingen sammen, hæld dressingen over salaten umiddelbart inden servering.

Tilbehør: frisk spinat bånd pasta og brød

Tilberedningstid: ca. 1½ time

Energifordeling:

Protein 28 E %

Fedt 37 E %

Kulhydrat 35 E %