Mandag: Tuntærte med salat
Ingredienser:
Dej:
10 g gær
1 dl lunkent vand
3 dl durumhvedemel
½ tsk. havsalt
Fyld:
1 ds. afdryppede tun i vand
1 løg i tynde skiver
2 æg
200 g hytteost
1 tsk basilikum
1 tsk. havsalt
Friskkværnet peber
100 g revet ost til gratinering
400 g blandede grønne salater efter eget valg
10 friske grønne asparges
10 cherrytomater i kvarte
Sådan gør du:
Gæren røres ud i vand. Salt og mel æltes godt i.
Rulles ud og lægges i et smurt tærtefad, dækkes med film og sættes på køl i ½ time.
Forbages i 10 min. ved 200°
Løget koges i lidt vand i 2-3 min.
Æg, hytteost, basilikum, salt og peber piskes samen.
Tun findeles med en gaffel og fordeles på den forbagte tærtedej. Løget lægges ovenpå. Æggemassen hældes over.
Gratiner med ost. Bag 30-40 min ved 200°
Salaterne skylles og rives i mundrette stykker. Asparges koges i letsaltet vand med hovederne oppe i 1 min. og skæres i grove stykker.
Salat, asparges og cherrytomater blandes.
Tilberedningstid: Ca. 50 min.
Energifordeling:
Protein 34,5 %
Fedt 23,5 %
Kulhydrat 42,1 %