Mandag: Tuntærte med salat

Ingredienser:

Dej:

10 g gær

1 dl lunkent vand

3 dl durumhvedemel

½ tsk. havsalt

Fyld:

1 ds. afdryppede tun i vand

1 løg i tynde skiver

2 æg

200 g hytteost

1 tsk basilikum

1 tsk. havsalt

Friskkværnet peber

100 g revet ost til gratinering

400 g blandede grønne salater efter eget valg

10 friske grønne asparges

10 cherrytomater i kvarte

Sådan gør du:

Gæren røres ud i vand. Salt og mel æltes godt i.

Rulles ud og lægges i et smurt tærtefad, dækkes med film og sættes på køl i ½ time.

Forbages i 10 min. ved 200°

Løget koges i lidt vand i 2-3 min.

Æg, hytteost, basilikum, salt og peber piskes samen.

Tun findeles med en gaffel og fordeles på den forbagte tærtedej. Løget lægges ovenpå. Æggemassen hældes over.

Gratiner med ost. Bag 30-40 min ved 200°

Salaterne skylles og rives i mundrette stykker. Asparges koges i letsaltet vand med hovederne oppe i 1 min. og skæres i grove stykker.

Salat, asparges og cherrytomater blandes.

Tilberedningstid: Ca. 50 min.

Energifordeling:

Protein 34,5 %

Fedt 23,5 %

Kulhydrat 42,1 %