Mandag: Sandart med dildcremesauce

Ingredienser:

12 rå store rejer

60 cl fiskebouillon

30 g smør

1 fed finthakket hvidløg

2 spsk. hvedemel

2 spsk. piskefløde

4 sandartfileter à 200 g.

1 spsk. hakket purløg

1 spsk. hakket frisk dild

Tilbehør: 700 g kartofler

Sådan gør du:

Pil rejerne og pil den mørke tarm ud af halerne

Varm bouillonen op i en gryde og bring den i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i 10 min., eller til væsken er reduceret. Der skal bruges 37 cl fiskebouillon.

Smelt smørret i en lille gryde og kom hvidløget i. rør melet i og steg 1 min. Eller til det bliver blegt og skummer. Tag gryden af varmen og rør gradvis bouillonen i. sæt det tilbage på varmen og rør fløden i. Smag til med havsalt. Hold det varmt mens fisken og rejerne steger.

Varm lidt olie op i en stegepande og steg fiskefileterne ved mellemvarme i 2 min. På hver side, eller til fisken let kan flages, når man stikker i den med en gaffel. Læg den på tallerkerne.

Kom rejerne i samme pande og steg dem i 2-3 minutter, eller til rejerne bliver lyserøde og er gennemstegte.

Server friske purløg og dild i den varme sauce, anret rejerne oven på fileterne og hælk saucen henover. Server kartofler med.

Tilberedningstid: Ca. 35 min

Energifordeling:

Protein 43,8 %

Fedt 24,2 %

Kulhydrat 32,1 %