Mandag: Stegte ålekvabber, nye kartofler og persillesauce

Ingredienser:

800 g rensede ålekvabber

Rugmel

Havsalt

Friskkværnet peber

50 g smør

800 g nye kartofler

Persillesauce

30 g smør

3 spsk. mel

4-5 dl grøntsagsbouillon

½ dl fløde

Havsalt

Friskkværnet peber

Friskhakket persille

Tilbehør: Citronbåde

Sådan gør du:

Skrub og kog kartoflerne.

Ålekvabberne skæres i mindre stykker og vendes i rugmel, krydret med salt og peber.

Lad dem ligge 15 min før de steges.

Persillesauce:

Smelt smørret, pisk melet i og derefter 4 dl varm grøntsagsbouillon.

Kog saucen godt igennem, mens der piskes i den. Hæld fløden i og kog op.

Hvis saucen bliver for tyk, spæd til med grøntsagsbouillon.

Tilsæt hakket persille. Smag til med salt og peber.

Steg ålekvabberne i smør på en pande, til de er gyldne.

Tilbehør: Kogte nye kartofler og citronbåde.

Tilberedningstid: Ca. 40 min.

Energifordeling:

Protein 28 %

Fedt 37 %

Kulhydrat 35 %