Mandag: Stegte ålekvabber, nye kartofler og persillesauce
Ingredienser:
800 g rensede ålekvabber
Rugmel
Havsalt
Friskkværnet peber
50 g smør
800 g nye kartofler
Persillesauce
30 g smør
3 spsk. mel
4-5 dl grøntsagsbouillon
½ dl fløde
Havsalt
Friskkværnet peber
Friskhakket persille
Tilbehør: Citronbåde
Sådan gør du:
Skrub og kog kartoflerne.
Ålekvabberne skæres i mindre stykker og vendes i rugmel, krydret med salt og peber.
Lad dem ligge 15 min før de steges.
Persillesauce:
Smelt smørret, pisk melet i og derefter 4 dl varm grøntsagsbouillon.
Kog saucen godt igennem, mens der piskes i den. Hæld fløden i og kog op.
Hvis saucen bliver for tyk, spæd til med grøntsagsbouillon.
Tilsæt hakket persille. Smag til med salt og peber.
Steg ålekvabberne i smør på en pande, til de er gyldne.
Tilbehør: Kogte nye kartofler og citronbåde.
Tilberedningstid: Ca. 40 min.
Energifordeling:
Protein 28 %
Fedt 37 %
Kulhydrat 35 %