Mandag: Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder

Ingredienser:

500 g magert, hakket svinekød

Ca. 2 spsk. mel

Havsalt

Friskkværnet peber

10 g smør

½ spsk. rapsolie

Stuvede ærter og gulerødder:

500 g nye gulerødder i tern

4 dl grønsagsbouillon

600 g frisk bælgede ærter

Ca. 4 spsk. maizena

1 bundt hakket persille

700 g nye kartofler

Sådan gør du:

Kog kartofler.

Kog gulerodsternene i grønsagsbouillonen, til de er næsten møre.

Tilsæt ærternem kog op igen. Jævn stuvningen med maizena udrørt i lidt vand.

Lad den koge nogle få min., rør den hakkede persille i umiddelbart inden servering.

Ælt kødet sammen, del det i 4 portioner og form til krebinetter.

Vend dem i mel og salt og peber.

Steg dem ved middelvarme i 5 min. til de er gennemstegte.

Energifordeling:

Protein 24,1 %

Fedt 30,9 %

Kulhydrat 45,0 %