Mandag: Citron rødspætte med æblesauce

Ingredienser:

500 g rødspættefileter

Havsalt

Friskkværnet peber

3 store løg i meget tynde ringe

Saft af 2 store citroner

Revet skal af 2 økologiske citroner

5 spsk. hakket persille

Æblesauce:

1 finthakket løg

1 lille syrligt æble (ca. 125 g) i tern

10 g smør

4 dl kraftig fiskebouillon

1 spsk. maizena

4 spsk. fiskesenneps

Tilbehør: 700 g kartofler

Sådan gør du:

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.

Læg halvdelen af løgene i bunden af et smurt, ovnfast fad.

Læg fisken herpå.

Krydr med salt og peber.

Læg resten af løgene på fisken.

Hæld citronsaft jævnt over og drys med citronskal og hakket persille.

Dæk fadet med folie.

Sæt det i en 225º varm ovn i 15 min.

Æblesauce:

Svits løget i smør i en gryde.

Tilsæt bouillon, jævn med maizena udrørt i lidt vand.

Lad saucen småkoge under låg i 4-5 min.

Vend æbletern i, og lad saucen koge op.

Tag gryden af varmen, tilsæt fiskesennep.

Smag til med samt og peber.

Tilberedningstid: Ca. 30 min.

Energifordeling:

Protein 29,8 %

Fedt 14,2 %

Kulhydrat 56,0 %