Mandag: Rødbedebøffer m. ris, salat, tomatsalsa og majs
Ingredienser:
Tomatsalsa:
10 små tomater på stilk
1 håndfuld frisk basilikum
1 lille løg
1-2 fed hvidløg
Havsalt og friskkværnet peber
1 spsk olie og 1 spsk smør til stegning
Rødbedebøffer:
400 g rødbede
1 løg
100 g ris
50 g hasselnødder
2 æg
75 g hvedemel
1 dl havregryn
Havsalt og friskkværnet peber
Majs & salat:
1 hoved ærtsalat
4 søde majskolber
Sådan gør du:
Hak tomater og basilikum groft. Hak løg og hvidløg fint. Smag til med salt og peber
Lad det trække min. 30 min
Kog risene og afkøl dem en smule. Skræl og riv rødbeder og løg fint.
Rødbede, løg, ris og hakkede nødder røres sammen. Tilsæt resten af ingredienserne.
Rør farsen godt sammen den skal være klistret og sammenhængende, tilsæt evt. mere mel og havregryn.
Form til bøffer og steg 6-8 min. på hver side.
Skræl majskolberne og skær dem i 2- 3 stykker. Kog dem i letsaltet vand 5 min.
Skyl salaten, og riv den mundrette bidder.
Salaten anrettes på et fad, og tomatsalsaen fordeles over.
Servér bøfferne med ris, salat og majs.
Tilberedningstid: Ca. 50 min.
Energifordeling:
Protein 11,4 %
Fedt 17,7 %
Kulhydrat 71,1 %