Mandag: Spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese findes efterhånden i et hav af afskygninger. Denne form er meget enkel og saucen er modsat andre former for kødsovs meget flydende. Ønskes en tykkere sovs, kan den jævnes med maizena.
Ingredienser:
300 g hakket oksekød
1 stort løg
2 laurbærblade
1 – 2 fed presset hvidløg
1 rød peberfrugt
1 lille squash
8 spsk. tomatpure (kan købes på glasflaske)
1 hønsebouillonterning udrørt i 3 dl kogende vand
2 spsk oregano
Salt og peber (smages til)
Lidt revet parmesan
300 g spaghetti
Sådan gør du:
Svits kødet sammen med presset hvidløg og hakket løg.
Peberfrugten skæres i tern, og squashen halveres på langs, hvorefter den skæres i halvmåner.
Tilsæt grøntsagerne, sammen med de øvrige ingredienser (undtaget spaghetti), og lad retten simre under låg i 20 min.
Kog spaghettien efter anvisning, og server med kødsovs og revet parmesan.
Energifordeling:
Protein: 24,8E%
Kulhydrat: 52,9E%
Fedt: 22,3E%