Mandag: Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese findes efterhånden i et hav af afskygninger. Denne form er meget enkel og saucen er modsat andre former for kødsovs meget flydende. Ønskes en tykkere sovs, kan den jævnes med maizena.

Ingredienser:

300 g hakket oksekød

1 stort løg

2 laurbærblade

1 – 2 fed presset hvidløg

1 rød peberfrugt

1 lille squash

8 spsk. tomatpure (kan købes på glasflaske)

1 hønsebouillonterning udrørt i 3 dl kogende vand

2 spsk oregano

Salt og peber (smages til)

Lidt revet parmesan

300 g spaghetti

Sådan gør du:

Svits kødet sammen med presset hvidløg og hakket løg.

Peberfrugten skæres i tern, og squashen halveres på langs, hvorefter den skæres i halvmåner.

Tilsæt grøntsagerne, sammen med de øvrige ingredienser (undtaget spaghetti), og lad retten simre under låg i 20 min.

Kog spaghettien efter anvisning, og server med kødsovs og revet parmesan.

Energifordeling:

Protein: 24,8E%

Kulhydrat: 52,9E%

Fedt: 22,3E%