Mandag: Hakkebøffer med champignon

Bøffer:

350 g hakket oksekød (9-12%)

250 g champignoner

1 rød peberfrugt

2 æg

3-4 spsk. rasp

salt og peber

25 g margarine/olie til stegning

Lynstegte bønner:

200 g grønne bønner (frost)

10 g margarine/olie til stegning

1-2 fed knust hvidløg

Tomatsauce:

1 dåse hakket tomater

½ oksebouillonterning

1,5 dl. skummetmælk

1 spsk. oregano

1 tsk. paprika

Ca. 1 spsk. maizena

Ca. 700g mellemstore kartofler

Kartofler:

Kartofler skrælles og ridses halvt igennem

Lægges i ildfast fad og pensles med lidt olie (brug gerne en oliespray)

Krydr kartoflerne med krydderier (eks. salt, peber og lidt paprika) og bag i ovnen ved 225°C (200°C, ved brug af

varmluftsovn.) i ca. 3 kvarter.

Bøffer:

Hak champignoner og rød peberfrugt meget fint.

Bland med kød, æg og rasp.

Steg bøfferne ca. 4-5 minutter på hver side. (skal vendes meget forsigtigt)

Krydres med salt og peber

Bønner:

Hvidløg svitses i sauterpande i margarine eller olie

Bønner kommes i og vendes rundt

Simrer under låg til de er møre (vendes et par gange under vejs)

Krydres med salt.

Tomatsauce:

Hakkede tomater, mælk, bouillonterningen, oregano og paprika, kommes i en gryde og varmes op til kogepunktet.

Når saucen koger tilsættes maizena udrørt i lidt vand, til den ønskede konsistens er nået.

Smag saucen til med salt, peber og paprika

Energifordeling:

Protein: 24,9E%

Kulhydrat: 46,8E%

Fedt: 28,3E%