Mandag: Jordskokkesuppe

Ingredienser:

Ca. 500 g jordskokker, skrællet og i skiver/små tern

Ca. 300g kartofler, skrællet og i skiver/små tern

1 mellemstort hakket løg

1 grøntsagsbouillontern udrørt i 1 l kogende vand

1/4 fløde 13%

Salt og peber efter smag

1 spsk. olie

½ spsk. maizena udrørt i fløden

1 lille bundt persille til pynt

Tilbehør: 1 italiensk brød

Sådan gør du:

Jordskokker, løg og kartofler sauteres i olien i en gryde i ca. 2- 3 min.

Bouillonvand tilsættes og suppen småkoges under låg i 25 min.

Fyldet sies fra og hældes i en skål, hvor det blendes med lidt af suppevandet. (ca. 1- 2 dl.)

Den blendede masse hældes tilbage i gryden og fløde tilsat maizena røres i og suppen koges op.

Tilsæt evt. lidt mere suppevand, alt efter hvor tyk suppen ønskes.

Smag til med salt og peber.

Persille hakkes og serveres som topping.

Servér italiensk brød til.

Energifordeling:

Protein: 58,9 E%

Kulhydrat: 63,4 E%

Fedt: 26,2 E%

TIP: Lad børnene hjælpe med under madlavningen. Allerede fra de er ganske små, (1½-års alderen) føler de at de hjælper og har betydning, blot de får lov at dække bord.