Mandag: Tyrkisk suppe

Denne suppe er anbefalet af en bruger på websiden.

Ingredienser:

200 g hakket oksekød (9-12%)

1 dåse flåede tomater

150 g pastaskruer eller suppehorn ( Flere kan tilsættes efter behag)

250 g champignon i skiver/kvarte

2 porrer (i ringe)

3 gulerødder (i skiver)

1 løg

1 grøntsagsbouillontern udrørt i 1 liter vand

1 stor grøn peberfrugt (i tern)

1 bdt. hakket persille

1 tsk. paprika

Salt og peber efter behag

Sådan gør du:

Brun kødet i gryden.

Kog skruer eller suppehorn efter anvisning.

Flåede tomater, champignon, porrer, gulerødder og løg puttes i gryden.

Tilsæt paprika og lad småsimre i ca 10 minutter.

Tilsæt peberfrugt, persille og pasta og smag til med salt og peber.

Serveres med brød og evt. en klat creme fraiche (er medregnet i energifordeling)

Energifordeling:

Protein: 21,4E%

Kulhydrat: 53,2E%

Fedt: 5,5E%

Tip: Server aldrig mælk til aftensmåltidet, da kalken i mælk hæmmer optagelsen af jern fra kødet. Server i stedet koldt vand og drik mælken til morgenmaden eller mellem måltiderne.