Mandag: Tyrkisk suppe
Denne suppe er anbefalet af en bruger på websiden.
Ingredienser:
200 g hakket oksekød (9-12%)
1 dåse flåede tomater
150 g pastaskruer eller suppehorn ( Flere kan tilsættes efter behag)
250 g champignon i skiver/kvarte
2 porrer (i ringe)
3 gulerødder (i skiver)
1 løg
1 grøntsagsbouillontern udrørt i 1 liter vand
1 stor grøn peberfrugt (i tern)
1 bdt. hakket persille
1 tsk. paprika
Salt og peber efter behag
Sådan gør du:
Brun kødet i gryden.
Kog skruer eller suppehorn efter anvisning.
Flåede tomater, champignon, porrer, gulerødder og løg puttes i gryden.
Tilsæt paprika og lad småsimre i ca 10 minutter.
Tilsæt peberfrugt, persille og pasta og smag til med salt og peber.
Serveres med brød og evt. en klat creme fraiche (er medregnet i energifordeling)
Energifordeling:
Protein: 21,4E%
Kulhydrat: 53,2E%
Fedt: 5,5E%
Tip: Server aldrig mælk til aftensmåltidet, da kalken i mælk hæmmer optagelsen af jern fra kødet. Server i stedet koldt vand og drik mælken til morgenmaden eller mellem måltiderne.