Mandag: Texmex-fisk

Ingredienser:

500 g torskefileter

1 stor dåse tomatkoncentrat

3 gule peberfrugter (hakket)

1 rød chili

2 fed hvidløg (meget finthakket)

3-4 spsk. vand

1dåse hakket tomater

1 grøntsagsbouillon

1,5 dl. skummetmælk

1 spsk. maizena

Salt og peber

250 g ris (eks. Basmatiris)

2-3 spsk. frisk koriander (hakket)

Sådan gør du:

Torskefileterne lægges i stanniol og drys med salt og peber.

Tomatkoncentrat, 3-4 spsk. vand, 2 peberfrugt, hvidløg og chili blandes og fordeles over fisken. (drys med lidt hakket koriander).

Luk staniolen til, men så der stadig kommer lidt luft til fisken og kom den i ovnen ved 210°C i ca. et kvarter.

Ris koges efter anvisning. 2 spsk. koriander tilsættes vandet.

Hakket tomater, den sidste hakket peberfrugt og bouillon bringes i kog sammen med mælken.

Jævn saucen (så den ikke bliver for tyk) med lidt maizena og smag til med salt og peber og evt. lidt koriander.

Kan serveres med salat og brød til. Vend evt. lidt ærter i risene, eller lidt sorte bønner fra dåse, inden servering.

Energifordeling:

Protein: 30,7E%

Kulhydrat: 60,4E%

Fedt: 8,9E%

BEMÆRK DET EKSTREM LAVE FEDTINDHOLD:

Brug evt. lidt fløde til børnenes sauce, eller hæld 1 spsk. olie i deres portion.