Mandag: Stegt flæsk med persillesauce
Ingredienser:
Ca. 600 g skiveflæsk
Ca. 800 g kartofler ( eller hvad I plejer at kunne spise)
300 g grøntsager, gerne flere. Fx. broccoli eller gulerødder.
Ca. 3 dl. skummetmælk
1 bouillontern (svine eller grøntsags) udrørt i 4dl. kogende vand
1 bundt persille
Ca. 2 spsk. Maizena
Sådan gør du:
Stegeflæsken steges på en tør pande og lægges på køkkenrulle, så overskydende fedt opsuges. Krydr med lidt groft salt. (hvis der er børn under 1 år i huset, kan et af stykkerne koges i lidt vand til dem).
Kog kartoflerne al dente.
Bring bouillonvand i kog, sammen med 2dl af mælken.
Udrør maizena i det resterende mælk, og tilsæt til ønsket konsistens er nået.
Smag til med salt og peber.
Hak persille i persillehakker, eller evt. kan det klippes i en kop.
Tilsæt persillen til sovsen og varm langsomt saucen op igen.
Grøntsagerne koges i lidt letsaltet vand og serveres til.
Til spædbarnet: Det kogte stykke stegeflæsk skæres i meget fine stykker. Mos nogle grøntsager og kartofler med gaffel og tilsæt kød og lidt sauce, samt en klat smør.
Energifordeling:
Protein: 25,1E%
Kulhydrat: 42,1E%
Fedt: 32,8E%