Mandag: Stegt flæsk med persillesauce

Ingredienser:

Ca. 600 g skiveflæsk

Ca. 800 g kartofler ( eller hvad I plejer at kunne spise)

300 g grøntsager, gerne flere. Fx. broccoli eller gulerødder.

Ca. 3 dl. skummetmælk

1 bouillontern (svine eller grøntsags) udrørt i 4dl. kogende vand

1 bundt persille

Ca. 2 spsk. Maizena

Sådan gør du:

Stegeflæsken steges på en tør pande og lægges på køkkenrulle, så overskydende fedt opsuges. Krydr med lidt groft salt. (hvis der er børn under 1 år i huset, kan et af stykkerne koges i lidt vand til dem).

Kog kartoflerne al dente.

Bring bouillonvand i kog, sammen med 2dl af mælken.

Udrør maizena i det resterende mælk, og tilsæt til ønsket konsistens er nået.

Smag til med salt og peber.

Hak persille i persillehakker, eller evt. kan det klippes i en kop.

Tilsæt persillen til sovsen og varm langsomt saucen op igen.

Grøntsagerne koges i lidt letsaltet vand og serveres til.

Til spædbarnet: Det kogte stykke stegeflæsk skæres i meget fine stykker. Mos nogle grøntsager og kartofler med gaffel og tilsæt kød og lidt sauce, samt en klat smør.

Energifordeling:

Protein: 25,1E%

Kulhydrat: 42,1E%

Fedt: 32,8E%