Mandag: Grøntsagsgryde med ris
Ingredienser:
1 grøn peberfrugt
1 julesalat ( i fine strimler)
1 lille kinakål (i fine strimler)
3 gulerødder
2 løg (hakket)
2 fed presset hvidløg
1 rød chili (meget finthakket)
1 grøntsagsbouillonterninger
1-1½ spsk. olie
Ca. 1 dl. Cheasy-fraiche / syrnet fløde 9%
Salt og peber
1 spsk. maizena
250g ris (evt. vilde ris)
Sådan gør du:
Gulerødder og peberfrugt hakkes i tern.
Alle grøntsagerne lynsteges i olien på panden, under konstant omrøring. (ca. 3-4 min.).
Drys med salt og peber og tilsæt bouillon udrørt i kogende vand, til der er vand halvt op om grøntsagerne.
Lad grøntsagerne snurre under låg i ca. et kvarter, til de er møre.
Tilbered risene efter anvisning på pakken.
Udrør maizenaen i cheacy-fraichen og tilsæt det retten.
Smag til med salt og peber og evt. andre krydderier efter eget valg.
Server med ris og evt. salat til.
Energifordeling:
Protein: 10,1 E%
Kulhydrat: 71,8 E%
Fedt: 18,2 E%