Mandag: Kalkuncuvette med bagte rodfrugter og linser
Til denne ret, kan du bruge resterne af rodfrugterne fra sidste uge.
Ingredienser:
½ selleriknold
2 porrer (hvad der er tilbage)
Persillerod (hvad der er tilbage)
2-3 gulerødder
5-6 kartofler
Evt. 2-3 friske rødbeder
1 bundt persille
2 løg
2 fed hvidløg
1 kalkuncuvette
2 dl. grønne tørrede linser (kan købes i større supermarkeder)
3 spsk. olie
Rugbrød
Evt. sennep
Sådan gør du:
Rodfrugterne skæres i store tern, lægges i en frysepose og blandes godt med 2 spsk.olie.
Læg rodfrugterne i et ildfast fad.
Kalkuncuvetten ridses (Undgå at ridse ned i selve kødet, men blot i fedtet) Brun den på pande, med skindsiden nedad og Læg den herefter ovenpå rodfrugterne i fadet.
Sæt fadet i ovnen ved 190°C i ca. 1 time.
Hvidløg og løg hakkes fint og svitses i en gryde i 1 spsk. olie.
Skyld linserne for urenheder og lad dem dryppe godt af, inden de tilsættes gyrden.
Svits under omrøring i et kort øjeblik og tilsæt derpå ca. 3 dl. vand og 1 tsk. salt.
Lad linserne simre under låg til de er møre (ca. 20 min.), det er muligt at der skal tilsættes lidt mere vand undervejs.
Når linserne er møre, hældes evt. overskydende vand fra og linserne vendes i hakket persille. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Serveres med rugbrød og evt lidt sennep.
Energifordeling:
Protein: 31,3 E%
Kulhydrat: 43,9E%
Fedt: 24,8 E%
Tip:
Man kan vælge præcis de rodfrugter man har lyst til og lav den mængde der passer bedst til familien. Man kan sagtens nøjes med blot en eller to varianter. Undlad evt. at servere rugbrød til.