Mandag: Lasagne med savoykål
Ingredienser:
½ savoykål (omkring 400 g)
3 gule peberfrugter
3 røde peberfugter
2 spsk. Friskhakket basilikum
500 g hytteost
75 g flødeost
Ca. 2 dl. Fløde 13%
2 spsk. Hakkede sorte oliven
1 fed hvidløg
Salt (½ tsk.)
9 lasagneplader (gerne friske, men ikke nødvendigt. Hvis friske benyttes ca. 300 g, delt i 9 plader)
Brød ca. 250-300g
Sådan gør du:
Peberfrugterne deles på langs og frugtstol og skillevægge fjernes. Grill dem herefter i ovnen (eller v. 250°) til skallen bliver mørk og bobler). Herefter afkøles de i en plasticpose og skindet flås af. Endeligt skæres de i strimler.
Savoykålen strimles og lynsteges på pande.
Resten af ingredienserne (minus lasagneplader) røres sammen i en gryde til en ostesauce, som smages til med salt.
Savoykål, lasagneplader, peberfrugt og ostesauce lægges lagvis (i nævnt rækkefølge) i et smurt ildfast fad.
Lasagnen bages i ovnen ved 200°C i ca. 40 min.
Server med brød til.
Energifordeling:
Protein: 20,1E%
Kulhydrat: 52,9E%
Fedt: 27,0E%
Tip:
Tilsæt evt. 300g strimlet kød efter eget valg. Dette bør svitses først.
(Kilde: Mad med grønne nuancer 2)