Mandag: Lasagne med savoykål

Ingredienser:

½ savoykål (omkring 400 g)

3 gule peberfrugter

3 røde peberfugter

2 spsk. Friskhakket basilikum

500 g hytteost

75 g flødeost

Ca. 2 dl. Fløde 13%

2 spsk. Hakkede sorte oliven

1 fed hvidløg

Salt (½ tsk.)

9 lasagneplader (gerne friske, men ikke nødvendigt. Hvis friske benyttes ca. 300 g, delt i 9 plader)

Brød ca. 250-300g

Sådan gør du:

Peberfrugterne deles på langs og frugtstol og skillevægge fjernes. Grill dem herefter i ovnen (eller v. 250°) til skallen bliver mørk og bobler). Herefter afkøles de i en plasticpose og skindet flås af. Endeligt skæres de i strimler.

Savoykålen strimles og lynsteges på pande.

Resten af ingredienserne (minus lasagneplader) røres sammen i en gryde til en ostesauce, som smages til med salt.

Savoykål, lasagneplader, peberfrugt og ostesauce lægges lagvis (i nævnt rækkefølge) i et smurt ildfast fad.

Lasagnen bages i ovnen ved 200°C i ca. 40 min.

Server med brød til.

Energifordeling:

Protein: 20,1E%

Kulhydrat: 52,9E%

Fedt: 27,0E%

Tip:

Tilsæt evt. 300g strimlet kød efter eget valg. Dette bør svitses først.

(Kilde: Mad med grønne nuancer 2)