Mandag: Krydderfrikadeller m. stuvet spidskål og kartofler
Ingredienser:
Ca. 40 frikadeller
Fars:
1 kg hakket kalv og flæsk
4 små løg
150 g hakkede soltørrede tomater
1 dl havregryn
1 bundt hakket bredbladet persille
2 fed knuste hvidløg
6 spsk. mel
2 dl mælk med bouillon
3-4 tsk. havsalt
2 æg
Friskkværnet peber
Stuvet spidskål:
800 g spidskål
2 dl vand
1-2 tsk. havsalt
4 spsk. mel
4-4½ dl mælk
Friskkværnet peber
Friskrevet muskatnød
Sådan gør du:
Alle ingredienserne til farsen røres sammen, formes og steges ca. 6-8 min på hver side i olie og smør.
Snit kålen fint. Kog den i saltet vand ca. 5 min.
Ryst mel og mælk til en jævning og hæld den i kålen under omrøring
Kog stuvningen 5 min uden låg. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Server med kogte kartofler
Kål:
Protein 16,5 %
Fedt 4,9 %
Kulhydrat 78,7 %
Frikadeller:
Protein 35,2 %
Fedt 43,2 %
Kulhydrat 21,7 %