Mandag: Krydderfrikadeller m. stuvet spidskål og kartofler

Ingredienser:

Ca. 40 frikadeller

Fars:

1 kg hakket kalv og flæsk

4 små løg

150 g hakkede soltørrede tomater

1 dl havregryn

1 bundt hakket bredbladet persille

2 fed knuste hvidløg

6 spsk. mel

2 dl mælk med bouillon

3-4 tsk. havsalt

2 æg

Friskkværnet peber

Stuvet spidskål:

800 g spidskål

2 dl vand

1-2 tsk. havsalt

4 spsk. mel

4-4½ dl mælk

Friskkværnet peber

Friskrevet muskatnød

Sådan gør du:

Alle ingredienserne til farsen røres sammen, formes og steges ca. 6-8 min på hver side i olie og smør.

Snit kålen fint. Kog den i saltet vand ca. 5 min.

Ryst mel og mælk til en jævning og hæld den i kålen under omrøring

Kog stuvningen 5 min uden låg. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Server med kogte kartofler

Kål:

Protein 16,5 %

Fedt 4,9 %

Kulhydrat 78,7 %

Frikadeller:

Protein 35,2 %

Fedt 43,2 %

Kulhydrat 21,7 %