Meghan og Harry

Foto: Getty Images Inden Hertuginden gik på barsel, var hun med på en sidste tur til Australien.

Meghan Markle har født: Det er en dreng!

Hertuginde Meghan og prins Harry er blevet forældre til en søn. Det meddeler det britiske kongehus.

Det britiske kongehus byder et nyt medlem velkommen. Hertug og hertuginde af Sussex har fået deres første barn.

Det bekræfter de på deres officielle instagram, hvor de efter længere tids spekulation fortæller, at det blev en lille dreng, der tidlig morgen mandag den 6. maj kom til verden.

Den nybagte mor og hendes barn har det godt, og den nyfødte søn er sund og rask, står der i Instagramopslaget. 

Hertuginden gik i fødsel i de tidlige morgentimer og Prins Harry var ved hendes side, da den royale baby blev født kl. 05.26 britisk tid.

- Jeg er meget glad for at kunne meddele, at Meghan og jeg har fået en baby dreng tidligt i morges. En meget sund dreng. Både mor og baby har det utroligt godt. Det har været den mest fantastiske oplevelse, jeg overhovedet kunne forestille mig. Hvordan kvinder kan gøre det, de gør, går ud over min forstand, men vi er begge to fantastisk glade, siger en tydeligt rørt prins Harry i en AP-video, som BBC blandt andet har bragt.

Meghan Markles mor, Doria Ragland, der til daglig bor i Los Angeles, var også ankommet for nogle dage siden, og var altså i landet under fødslen. Hun kan nu glæde sig over sit første barnebarn.

Den lille prins, der vejede 3260 gram ved fødslen, bliver den syvende i tronrækkefølgen, efter farfar prins Charles, onklen prins William, fætrene og kusinen George, Charlotte og Louis.

Kongefamilien meldte det nyeste familiemedlems ankomst efter en periode med stor spekulation omkring omstændighederne ved den kongelige fødsel. Det har nemlig indtil nu hverken været be- eller afkræftet, hvor eller hvordan fødslen ville foregå. Enkelte medier har sågar spekuleret i, hvorvidt barnet måske allerede blev født tidligere på året.  

En hurtig kærlighed

Det var tilbage i 2016, at de nu nybagte forældre, Meghan Markle og prins Harry, hørte om hinanden fra en fælles bekendt. Selvom de ikke kendte hinanden, tog de på en blinddate, og allerede dagen efter mødtes de igen. Efter nogle uger inviterede prinsen Meghan med til Botswana i det sydlige Afrika, og halvandet år efter friede prins Harry til den amerikanske skuespillerinde ved hans ejendom Kensington Palace Cottage.

Prins Harry og Meghan blev gift sidste år den 19. maj 2018 ved et stort bryllup i St George's Chapel i Windsor Castle under storslåede omgivelser, og kærligheden var da heller ikke til at tage fejl af.

Se eller gense de mange rørende fotos fra brylluppet lige her.

Stort tillykke til parret herfra!Se, hvad vi ellers skriver om: Kongelige, Meghan Markle, Kendte og Fødsel