Onsdag: Chili con carne

Ingredienser:

2 store grofthakkede løg

3 fed finthakket hvidløg

3 gulerødder i små tern

3 stilke snittet bladselleri

1 spsk. raspolie

400 g hakket oksekød

1 tsk. spidskommen

1 spsk. mildt chilipulver

1 spsk. tørret oregano

2 hele, prikkede grønne chilipebre

1 hel stang kanel

2 dåser hakkede flåede tomater

2 dåser afdryppede kidneybeans

3 udkernede, grofthakkede peberfrugter

Lidt rødvinseddike

Havsalt

Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Svits løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri i olie. Tilsæt hakket oksekød, brun kødet. Tørrede krydderier samt chilipebre og kanelstang blandes i og svitses kort.

Tomaterne hældes i og retten simre under låg ca. ½ time.

Bland bønner og grofthakkede peberfrugter i retten, varm igennem et par minutter. Smag til med vineddike, salt og peber

Tilbehør: groft brød og creme fraiche.

Tilberedningstid: ca. 45 min