Onsdag: Chili con carne
Ingredienser:
2 store grofthakkede løg
3 fed finthakket hvidløg
3 gulerødder i små tern
3 stilke snittet bladselleri
1 spsk. raspolie
400 g hakket oksekød
1 tsk. spidskommen
1 spsk. mildt chilipulver
1 spsk. tørret oregano
2 hele, prikkede grønne chilipebre
1 hel stang kanel
2 dåser hakkede flåede tomater
2 dåser afdryppede kidneybeans
3 udkernede, grofthakkede peberfrugter
Lidt rødvinseddike
Havsalt
Friskkværnet peber
Sådan gør du:
Svits løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri i olie. Tilsæt hakket oksekød, brun kødet. Tørrede krydderier samt chilipebre og kanelstang blandes i og svitses kort.
Tomaterne hældes i og retten simre under låg ca. ½ time.
Bland bønner og grofthakkede peberfrugter i retten, varm igennem et par minutter. Smag til med vineddike, salt og peber
Tilbehør: groft brød og creme fraiche.
Tilberedningstid: ca. 45 min