Onsdag: Vegetarisk paella

Ingredienser:

2 dl ris

1 spsk. rapsolie

4 dl grøntsagsbouillon

2 mellemstore løg

3 gulerødder

1 fed hvidløg

5 kartofler

2 skorzonerrødder

2 peberfrugter

et nip safran

Havsalt

Friskkværnet peber

2 tsk. mild karry

2 dl optøede ærter

10 hakkede sorte oliven

½ bundt hakket persille

Sådan gør du:

Varm 1 spsk. olie op i en gryde. Svits risene i olien et par min. sammen med lidt safran. Tilsæt bouillon og lad risene koge, til de er næsten møre. Rens grøntsagerne og skær dem i terninger.

Svits karryen af på en pande i lidt olie. Tilsæt grøntsager og steg dem møre. Til sidst tilsættes ærter, oliven og persille. Smag til med salt og peber.

Tilbehør: groft brød.

Tilberedningstid: ca. 35 min.

Energifordeling:

Protein 10,7 %

Fedt 21,6 %

Kulhydrat 67,6 %