Onsdag: Kåldolmere

Ingredienser:

1 kg hvidkål

1 spsk rapsolie

2 dl tomatjuice

Fars:

400 g hakket kalv- og flæskekød

1 dl havregryn

1 æg

2 tsk revet løg

ca. 2 dl minimælk

1½ tsk havsalt

Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Rør kødet med gryn, æg, løg, salt og peber. Tilsæt mælken lidt ad gangen, ælt til farsen bliver smidig.

Kog rigeligt vand i en gryde. Læg kålhovedet i. kog i 5-10 min. til de yderste blade er bløde og kan tages af. Fortsæt kogningen til der er i alt ca. 12 blade. Fjern den tykke midterribbe.

Fordel farsen på kålbladene. Pak dem sammen omkring fyldet. Læg dem i et ovnfast fad med sammenføjningen nedad.

Hæld 2 dl tomatjuice ved. Sæt fadet midt i en 200º varm ovn i 40 min.

Tilbehør: 6 dl ris og tomatsauce fra tirsdag

Energifordeling:

Protein 20,5 %

Fedt 23,8 %

Kulhydrat 55,8 %