Onsdag: Kalkunschnitzel i wok
Ingredienser:
600 g kalkunschnitzler
1 bundt forårsløg skåret i 2-3 cm lange stykker
3 gulerødder i skiver
1 rødpeberfrugt i grove stykker
2 cm revet frisk ingefær
2 spsk. olivenolie
1 tsk. koriander
1 tsk. stødt spidskommen
2 spsk. friskpresset citronsaft
1 tsk. gurkemeje
½ tsk. sambal oelek
4 spsk. cashewnødder
3 spsk. soyasauce
Tilbehør: 6 dl ris
Sådan gør du:
Kog risene.
Halver schnitzlerne på langs, skær dem på tværs i smalle strimler, kun 1 cm brede.
Blend peberfrugt og ingefær sammen med olivenolie, koriander, spidskommen, citronsaft og gurkemeje til en mos. Smag til med sambal oelek.
Varm wokken op uden olie. Rist caschewnødderne til de begynder at afgive aroma.
Tag dem op.
Hæld 1 spsk. rapsolie i wokken. Steg løg og gulerødder 3-4 min.
Skub dem op af kanten.
Tilsæt ekstra olie.
Steg kødet hårdt ca. 1 min.
Bland med grøntsagerne fra siderne, rør peberfrugtmosen i og tilsæt soyasauce.
Lad det små koge i ca. 2 min.
Drys med cashewnødder.
Servér med ris
Tilberedningstid: Ca. 30 min.
Energifordeling:
Protein 23,4 %
Fedt 21,3 %
Kulhydrat 55,3 %