Onsdag: Svensk pølseret

Ingredienser:

300 g kyllingepølser

Ca. 700-800 g kartofler

1 stort hakket løg

1 dåse hakkede tomater

3 spsk tomatketchup

1 spsk olie

1 tsk karrypulver

2 spsk paprika (måske lidt mindre, hvis det ikke må være for stærkt)

2,5 dl skummetmælk

Ca. 2 spsk maizena alt efter hvor tyk sovsen ønskes

Salt og peber efter smag

Serveres med brød

Sådan gør du:

Pølserne skæres i mundrette stykker.

Karry og paprika svitses i olien og løget tilsættes.

Herefter tilsættes pølserne og de svitses, til de bliver lidt sprøde.

Hakkede tomater, ketchup og mælk tilsættes.

Kartoflerne skæres i tern (hvis ikke glaskartofler benyttes, skal kartoflerne være kogt først) og tilsættes retten. Lad retten Småkoge i 10 minutter.

Smag til med salt og peber.

Rør maizena ud i lidt vand og tilsæt langsomt, til den ønskede konsistens er nået.

Serveres med brød til.

Tip: Hvis du bruger røde pølser, bliver fedtenergiprocenten på 36, men det er ok… en gang imellem.

Energifordeling:

Protein: 16,7E%

Kulhydrat: 51,3E%

Fedt: 32E%