Onsdag: Svensk pølseret
Ingredienser:
300 g kyllingepølser
Ca. 700-800 g kartofler
1 stort hakket løg
1 dåse hakkede tomater
3 spsk tomatketchup
1 spsk olie
1 tsk karrypulver
2 spsk paprika (måske lidt mindre, hvis det ikke må være for stærkt)
2,5 dl skummetmælk
Ca. 2 spsk maizena alt efter hvor tyk sovsen ønskes
Salt og peber efter smag
Serveres med brød
Sådan gør du:
Pølserne skæres i mundrette stykker.
Karry og paprika svitses i olien og løget tilsættes.
Herefter tilsættes pølserne og de svitses, til de bliver lidt sprøde.
Hakkede tomater, ketchup og mælk tilsættes.
Kartoflerne skæres i tern (hvis ikke glaskartofler benyttes, skal kartoflerne være kogt først) og tilsættes retten. Lad retten Småkoge i 10 minutter.
Smag til med salt og peber.
Rør maizena ud i lidt vand og tilsæt langsomt, til den ønskede konsistens er nået.
Serveres med brød til.
Tip: Hvis du bruger røde pølser, bliver fedtenergiprocenten på 36, men det er ok… en gang imellem.
Energifordeling:
Protein: 16,7E%
Kulhydrat: 51,3E%
Fedt: 32E%