Onsdag: Champignonlasagne

Ingredienser:

20 g smør

450 g champignon i kvarte

200 g hakket chalotteløg

450 g frisk spinat

½ tsk. revet muskatnød

1 tsk. havsalt

Friskkværnet peber

Bechamelsauce:

20 g smør

3 spsk. hvedemel

5 dl minimælk

50 g ost (30+)

Muskatnød

10 forkogte, grønne lasagneplader

100 g revet ost

Gulerodssalat:

4 store fintrevne gulerødder

½ dl rosiner

Friskpresset appelsinsaft

Sådan gør du:

Bechamelsauce:

Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel, og pisk sammen. Spæd gradvis til med mælken, mens saucen koges op.

Lad saucen koge i 5 min. under omrøring.

Tilsæt revet ost, smag til med revet muskat nød, salt og peber.

Lasagne:

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme.

Svits champignon og løg ca. 3 min.

Skyl spinatbladene og vens den i champignonblandingen sammen med muskatnød, salt og peber.

Del champignonblandingen i 3 portioner. Læg først en portion i et smurt ovnfast fad.

Hæld ca. 1½ dl bechamelsauce over. Dæk med halvdelen af lasagnepladerne.

Fortsæt i nævnte rækkefølge- slut med resten af bechamelsaucen.

Gratiner med revet ost.

Bag lasagnen midt i ovnen ved 200º i ca. 55 min.

Bland revne gulerødder med rosiner og pres appelsinsaft over.

Tilberedningstid: Ca. 1 time

Energifordeling:

Protein 20,9 %

Fedt 28,8 %

Kulhydrat 50,3 %