Onsdag: Laks i karrysauce og pasta
Ingredienser:
500 g laksefilet
olie til stegning
Friskpresset citronsaft
Havsalt
Friskkværnet peber
1 bk sukkerærter
1 bk båndpasta
Dild
Karrysauce:
1 fint hakket løg
1 spsk. rapsolie
2 tsk. mild karry
2½ spsk. hvedemel
5 dl grøntsagsbouillon
1 porre i tynde ringe
Havsalt
Friskkværnet peber
Tilbehør: brød
Sådan gør du:
Opvarm olien til karrysaucen, tilsæt karry og svits løget heri.
Drys melet over og rør til det er opsuget.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen under konstant piskning.
Kom porren i saucen. Lad den småkoge i 5 min., smag til med salt og peber.
Skær skindet af laksefileterne og skær fileterne i tern. Steg lakseternene ca. 3 min. olie ved jævn varme og krydr med citron saft, salt og peber.
Læg laksen til side og steg sukkerærterne et øjeblik på panden.
Hæld karrysaucen over.
Kog pastaen efter anvisning på pakken. Vend den i karrysaucen sammen med laksen.
Drys med frisk dild og server med brød.
Tilberedningstid: Ca. 30 min.
Energifordeling:
Protein 23,7 %
Fedt 23,3 %
Kulhydrat 53 %