Onsdag: Grøntsagstærte

Ingredienser:

Dej:

225 g grahamsmel

50 g smør

1 dl hytteost

1 æg

1 knsp. havsalt

Fyld:

200 g fintrevne gulerødder

200 g fintrevet courgette

500 g fintsnittede kartofler

1 finthakket løg

2 fed knust hvidløg

1 spsk. smør

Havsalt og friskkværnet peber

1 dl. hakket persille

5 æg

4 dl skummetmælk

1 spsk. kartoffelmel

50 g reven emmentaler

750 g tomater skåret i både

Sådan gør du:

Ælt alle ingredienserne sammen til dejen, lad den hvile på køl i ca. 30 min.

Rul dejen ud og beklæd en springform-22 cm. i diameter.

Tryk dejen godt fast op ad siderne og stil formen koldt mens fyldet laves.

Sautér grøntsager, kartofler og løg i smør 6-7 min.

Smag til med salt og peber.

Tilsæt persillen.

Afkøl fyldet lidt, inden det fyldes i tærten.

Pisk æg, mælk, kartoffelmel og ost sammen, hæld æggemassen over fyldet og bag tærten ved 175° i ca. 1 times tid., til æggemassen er fast og gylden.

Servér med tomaterne.

Tilberedningstid: Ca. 30 min. + 1 time i ovnen

Energifordeling:

Protein 15,7 %

Fedt 36,9 %

Kulhydrat 47,4 %