Onsdag: Grøntsagstærte
Ingredienser:
Dej:
225 g grahamsmel
50 g smør
1 dl hytteost
1 æg
1 knsp. havsalt
Fyld:
200 g fintrevne gulerødder
200 g fintrevet courgette
500 g fintsnittede kartofler
1 finthakket løg
2 fed knust hvidløg
1 spsk. smør
Havsalt og friskkværnet peber
1 dl. hakket persille
5 æg
4 dl skummetmælk
1 spsk. kartoffelmel
50 g reven emmentaler
750 g tomater skåret i både
Sådan gør du:
Ælt alle ingredienserne sammen til dejen, lad den hvile på køl i ca. 30 min.
Rul dejen ud og beklæd en springform-22 cm. i diameter.
Tryk dejen godt fast op ad siderne og stil formen koldt mens fyldet laves.
Sautér grøntsager, kartofler og løg i smør 6-7 min.
Smag til med salt og peber.
Tilsæt persillen.
Afkøl fyldet lidt, inden det fyldes i tærten.
Pisk æg, mælk, kartoffelmel og ost sammen, hæld æggemassen over fyldet og bag tærten ved 175° i ca. 1 times tid., til æggemassen er fast og gylden.
Servér med tomaterne.
Tilberedningstid: Ca. 30 min. + 1 time i ovnen
Energifordeling:
Protein 15,7 %
Fedt 36,9 %
Kulhydrat 47,4 %