Onsdag: Kylling med rød peber og kartoffelmos

Ingredienser:

Ca. 500 g kyllingebryst (uden skind, kan steges med ben)

1 stort fed hvidløg (knust)

3-4 røde peberfrugter i strimler (konserves kan bruges)

3 gulerødder

1 grøntsags eller hønsebouillontern udrørt i 3 dl. kogende vand

15 g margarine / olie

1 spsk. paprika

1 tsk. salt

½ tsk. peber

1-2 dl. skummetmælk

1 spsk. m. top maizena udrørt i lidt vand

Ca. 750 g Kartoffel

Ca. 1,5 dl. skummetmælk

Ca. 15g / spsk. smør

Salt

Sådan gør du:

Brun kyllingestykkerne i 15 g margarine ( blot så de tager farve) og tag dem herefter op og læg til side.

Sved paprika, hvidløg, salt og peber af i gryden under omrøring og tilsæt tillige peberfrugterne.

Tilsæt bouillon ( udrørt i 3 dl kogende vand) og mælk og lad koge kraftigt i ca. 5 min.

Tilsæt herefter kyllingestykkerne ( med saft) og gulerødder skåret i skiver og lad retten simre i ca. 45. min.

Skræl kartofler og skær dem i tern. Herefter koges de møre i vand uden salt i ca. 10 min.

Mos kartoflerne og hæld mælk ved til ønsket konsistens er nået.

Smag til med salt og evt. smør ( tag en portion fra til de yngste, inden der smages til med salt)

Når kyllingeretten har snurret færdig, røres maizena ud i lidt vand og jævnes i sovsen.

Skift evt. Kartoffelmosen ud med sommerfuglepasta.

Energifordeling:

Protein: 32,7 E%

Kulhydrat: 39 E%

Fedt: 28,3 E%