Onsdag: Kylling med rød peber og kartoffelmos
Ingredienser:
Ca. 500 g kyllingebryst (uden skind, kan steges med ben)
1 stort fed hvidløg (knust)
3-4 røde peberfrugter i strimler (konserves kan bruges)
3 gulerødder
1 grøntsags eller hønsebouillontern udrørt i 3 dl. kogende vand
15 g margarine / olie
1 spsk. paprika
1 tsk. salt
½ tsk. peber
1-2 dl. skummetmælk
1 spsk. m. top maizena udrørt i lidt vand
Ca. 750 g Kartoffel
Ca. 1,5 dl. skummetmælk
Ca. 15g / spsk. smør
Salt
Sådan gør du:
Brun kyllingestykkerne i 15 g margarine ( blot så de tager farve) og tag dem herefter op og læg til side.
Sved paprika, hvidløg, salt og peber af i gryden under omrøring og tilsæt tillige peberfrugterne.
Tilsæt bouillon ( udrørt i 3 dl kogende vand) og mælk og lad koge kraftigt i ca. 5 min.
Tilsæt herefter kyllingestykkerne ( med saft) og gulerødder skåret i skiver og lad retten simre i ca. 45. min.
Skræl kartofler og skær dem i tern. Herefter koges de møre i vand uden salt i ca. 10 min.
Mos kartoflerne og hæld mælk ved til ønsket konsistens er nået.
Smag til med salt og evt. smør ( tag en portion fra til de yngste, inden der smages til med salt)
Når kyllingeretten har snurret færdig, røres maizena ud i lidt vand og jævnes i sovsen.
Skift evt. Kartoffelmosen ud med sommerfuglepasta.
Energifordeling:
Protein: 32,7 E%
Kulhydrat: 39 E%
Fedt: 28,3 E%