Onsdag: Kyllingebryst i marinade med linsesalat og brød
Ingredienser:
4 kyllingebryster
Marinade:
2 spsk. god jomfruolivenolie
1 spsk. puddersukker
Saften af ½ citron
Masser af soja
4 fed knust hvidløg
3 dl linser
1 dl blegselleri, finthakket
1 rødløg, finthakket
5 fed hvidløg
En dusk persille, skylles og hakkes fint
Saften fra 1 citron
2 spsk. jomfruolivenolie
Havsalt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
Bland ingredienserne til marinaden og læg kyllingebrysterne i.
Skal trække på køl min. 20 minutter, gerne natten over.
Kog linserne i rigeligt vand sammen med salt og de hele hvidløgsfed.
Koges i 20-30 min. Tjek løbende linserne, de må endelig ikke få for meget.
Blegselleri, rødløg og persille blandes med de varme linser.
Citronsaft, olie, ½ tsk. salt og lidt peber piskes sammen. Hældes over salaten.
Kyllingebrysterne steges i olie 5-6 min. på hver side. Prøv og stik i en af dem, hvis der løber klart saft ud af den er de færdige. Der må ikke være noget blod.
Tilberedningstid: Ca. 55 min.
Energifordeling:
Protein 41,5 %
Fedt 31,3 %
Kulhydrat 27,2 %