Onsdag: Kyllingebryst i marinade med linsesalat og brød

Ingredienser:

4 kyllingebryster

Marinade:

2 spsk. god jomfruolivenolie

1 spsk. puddersukker

Saften af ½ citron

Masser af soja

4 fed knust hvidløg

3 dl linser

1 dl blegselleri, finthakket

1 rødløg, finthakket

5 fed hvidløg

En dusk persille, skylles og hakkes fint

Saften fra 1 citron

2 spsk. jomfruolivenolie

Havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Bland ingredienserne til marinaden og læg kyllingebrysterne i.

Skal trække på køl min. 20 minutter, gerne natten over.

Kog linserne i rigeligt vand sammen med salt og de hele hvidløgsfed.

Koges i 20-30 min. Tjek løbende linserne, de må endelig ikke få for meget.

Blegselleri, rødløg og persille blandes med de varme linser.

Citronsaft, olie, ½ tsk. salt og lidt peber piskes sammen. Hældes over salaten.

Kyllingebrysterne steges i olie 5-6 min. på hver side. Prøv og stik i en af dem, hvis der løber klart saft ud af den er de færdige. Der må ikke være noget blod.

Tilberedningstid: Ca. 55 min.

Energifordeling:

Protein 41,5 %

Fedt 31,3 %

Kulhydrat 27,2 %