Onsdag: Stegte rødspættefileter med remouladesovs

Ingredienser:

Ca. 500 g rødspættefileter

3 spsk. rasp

1 lille bundt persille, hakket

30 g margarine

2 æbler (eks. Cox orange)

2 skalotteløg, finthakket, eller ½ lille rødløg

1 – 1,5 dl. remoulade

Ca. 4,5 dl. yoghurt naturel

½ – 1 tsk. sukker

½ tsk. karry

Salt og peber

4 gulerødder

Ca. 600 g kartofler

Sådan gør du:

1 æble skæres i meget fine tern og blandes med skalotteløg/rødløg i en skål.

Tilsæt yoghurt, karry, sukker, salt og lidt friskkværnet peber og bland godt.

Tilsæt ca. 4-5 spsk. persille og lad saucen stå ½ time i køleskab, hvorefter den smages til.

Vend fiskefileterne i en blanding af rasp, 1 tsk. salt, lidt friskkværnet peber og resten af persillen og steg i margarine eller smør på panden.

Gulerødder rives og det sidste æble skæres i små tern eller rives og blandes.

Serveres med kogte pillede kartofler og råkostsalat med æblestykker.

Energifordeling:

Protein: 21,5E%

Kulhydrat: 38,7E%

Fedt: 39,8E% (Høj i forhold til anbefalingerne, men udlignes af de andre dage)

Tip: Kan også serveres med grønne ærter og icebergsalat, i stedet for råkostsalat.