Onsdag: Stegte rødspættefileter med remouladesovs
Ingredienser:
Ca. 500 g rødspættefileter
3 spsk. rasp
1 lille bundt persille, hakket
30 g margarine
2 æbler (eks. Cox orange)
2 skalotteløg, finthakket, eller ½ lille rødløg
1 – 1,5 dl. remoulade
Ca. 4,5 dl. yoghurt naturel
½ – 1 tsk. sukker
½ tsk. karry
Salt og peber
4 gulerødder
Ca. 600 g kartofler
Sådan gør du:
1 æble skæres i meget fine tern og blandes med skalotteløg/rødløg i en skål.
Tilsæt yoghurt, karry, sukker, salt og lidt friskkværnet peber og bland godt.
Tilsæt ca. 4-5 spsk. persille og lad saucen stå ½ time i køleskab, hvorefter den smages til.
Vend fiskefileterne i en blanding af rasp, 1 tsk. salt, lidt friskkværnet peber og resten af persillen og steg i margarine eller smør på panden.
Gulerødder rives og det sidste æble skæres i små tern eller rives og blandes.
Serveres med kogte pillede kartofler og råkostsalat med æblestykker.
Energifordeling:
Protein: 21,5E%
Kulhydrat: 38,7E%
Fedt: 39,8E% (Høj i forhold til anbefalingerne, men udlignes af de andre dage)
Tip: Kan også serveres med grønne ærter og icebergsalat, i stedet for råkostsalat.