Onsdag: Boller i karry

Ingredienser:

Halvdelen af frikadellefarsen fra i går

7dl vand

Evt. 2-3 laurbærblade

Evt. et fed knust hvidløg eller ½ tsk. hvidløgspulver

1½-2 spsk. Karrypulver

2 tsk. paprika (giver sovsen en flot farve)

1 stort æble ( mad æble eller andet syrligt) i små tern.

Ca. 3 tsk. Maizena

1 svine eller hønsebouillontern (kan udelades)

15 g margarine

Ris ca. 250 g

Sådan gør du:

Tilsæt evt. hvidløg til farsen.

Vand, bouillontern og laurbærblade sættes over til kogning af kødboller.

Når vandet er ved at gå i kog, formes farsen til kødboller med en spiseske, og puttes i vandet.

Bollerne skal småkoge i ca. 10 min. (til kødbollerne flyder op til overfladen, tag en og test om de er færdige)

Suppevandet siges fra og bruges til sovsen.

Sovs:

Smelt margarine i gryde og brænd karry og paprika af heri, sammen med æbler.

Hæld ca. 6dl suppevand fra kødbollerne i og lad koge op.

Tilbered ris efter anvisning på pakken.

Udrør maizena i den sidste dl. Suppevand og tilsæt indtil ønsket konsistens er opnået. (udrør evt. lidt mere maizena, hvis sovsen er for tynd).

Hæld forsigtigt kødbollerne tilbage i sovsen og server med ris til.

Energifordeling:

Protein: 19 E%

Kulhydrat: 55,5 E%

Fedt: 25,5 E%

Tip: Prøv at servere ananas i tern (fra dåse) til, som topping, og server evt. en råkostsalat til