Onsdag: Svensk pølseret
Denne ret, lyder som en rigtig ‘gammelmandsret’, men den smager faktisk godt, og børnene er vilde med den.
Ingredienser:
300 g kyllingepølser
Ca. 700-800 g kartofler (glaskartofler kan med fordel benyttes.)
1 stort hakket løg
1 dåse hakkede tomater
3 spsk. tomatketchup
1 spsk. olie
1 tsk. karrypulver
2 spsk. paprika (måske lidt mindre, hvis det ikke må være for stærkt)
2,5 dl. skummetmælk
Ca. 2 spsk. Maizena alt efter hvor tyk sovsen ønskes
Salt og peber efter smag
Sådan gør du:
Pølserne skæres i mundrette stykker (resten af pølserne i pakken, kan bruges til pølsemadder i morgen.)
Karry og paprika svitses i olien og løg tilsættes.
Herefter tilsættes pølserne og svitses til de bliver lidt sprøde.
Hakket tomater, ketchup og mælk tilsættes.
Kartofler skæres i tern (hvis ikke glaskartofler benyttes, skal kartoflerne være kogt først) og tilsættes retten. Lad retten småkoge i 10 minutter.
Smag til med salt og peber.
Rør maizena ud i lidt vand og tilsæt langsomt, til ønsket konsistens er nået.
Serveres med brød til.
Energifordeling:
Protein: 16,7E%
Kulhydrat: 51,3E%
Fedt: 32E%
Tip: Hvis du bruger røde pølser, bliver fedtenergiprocenten på 36, men det er ok… en gang imellem.