Onsdag: Skinketern i karry
Ingredienser:
300 g skinketern (ca. 2x2x2cm)
1 spsk. olie
1-1½ tsk. karry
1 løg (fint hakket)
1 fed hvidløg (fint hakket)
1 rød peberfrugt
1 lille aubergine
4 stænger blegselleri
1 svine – eller grønsagsbouillonterning udrørt i 2,5 dl kogt vand
1,25 dl fløde 13%
Salt og peber
Maizena (ca. 2 tsk.)
Ca. 250 g ris.
Sådan gør du:
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Varm olien i en gryde, og tilsæt karry.
Brun skinketernene på alle sider.
Tilsæt løg og hvidløg, og lad det stege et par minutter.
Tilsæt peberfrugt i tern, aubergine i tern og blegselleri i skiver.
Vend det hele godt, og tilsæt derpå bouillonvand.
Krydr med salt og peber, og skru ned for varmen.
Lad retten simre i ca. 20 minutter under låg, til kødet er mørt.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Tilsæt maizena udrørt i fløden til gryderetten.
Tag evt. en portion fra til børnene, inden retten smages til med salt, peber og ekstra karry efter behag.
Til børn over 12 måneder:
Anret ris og grøntsager med sauce og 3-4 stykker kød skåret i mindre stykker. Anret det hver for sig og rør ½ tsk. olie i saucen.
Til spædbarnet (8-12 måneder):
Mos nogle skefulde ris, lidt grøntsager med sauce og 2 stykker kød med en gaffel, eller kør det gennem en persillehakker/hurtighakker. Tilsæt ½ tsk. olie.
Energifordeling:
Protein: 21,7E%
Kulhydrat: 56,9E%
Fedt: 21,4E%