Onsdag: Skinketern i karry

Ingredienser:

300 g skinketern (ca. 2x2x2cm)

1 spsk. olie

1-1½ tsk. karry

1 løg (fint hakket)

1 fed hvidløg (fint hakket)

1 rød peberfrugt

1 lille aubergine

4 stænger blegselleri

1 svine – eller grønsagsbouillonterning udrørt i 2,5 dl kogt vand

1,25 dl fløde 13%

Salt og peber

Maizena (ca. 2 tsk.)

Ca. 250 g ris.

Sådan gør du:

Dup kødet tørt med køkkenrulle.

Varm olien i en gryde, og tilsæt karry.

Brun skinketernene på alle sider.

Tilsæt løg og hvidløg, og lad det stege et par minutter.

Tilsæt peberfrugt i tern, aubergine i tern og blegselleri i skiver.

Vend det hele godt, og tilsæt derpå bouillonvand.

Krydr med salt og peber, og skru ned for varmen.

Lad retten simre i ca. 20 minutter under låg, til kødet er mørt.

Kog risene efter anvisningen på pakken.

Tilsæt maizena udrørt i fløden til gryderetten.

Tag evt. en portion fra til børnene, inden retten smages til med salt, peber og ekstra karry efter behag.

Til børn over 12 måneder:

Anret ris og grøntsager med sauce og 3-4 stykker kød skåret i mindre stykker. Anret det hver for sig og rør ½ tsk. olie i saucen.

Til spædbarnet (8-12 måneder):

Mos nogle skefulde ris, lidt grøntsager med sauce og 2 stykker kød med en gaffel, eller kør det gennem en persillehakker/hurtighakker. Tilsæt ½ tsk. olie.

Energifordeling:

Protein: 21,7E%

Kulhydrat: 56,9E%

Fedt: 21,4E%