Onsdag: Laks med sellerisalat
Ingredienser:
4 laksefileter
1 glas drænet kapers
4-5 stængler bladselleri skåret i skiver
Ca. 200 g selleriknold, skåret i tern
4 tsk. dijonsennep
2 dl. Ylette
Ca. 6 spsk. Friskhakket basilikum
2 dl hvidvin
1 løg
Citronsaft
Fiskekrydderi fra Santa Maria
Ca. 700 g aspargeskartofler
Sådan gør du:
Kartoflerne koges al dente og pilles.
Selleriternene gives et kort opkog i letsaltet vand, hvorefter vandet hældes fra og ternene blandes med bladselleriene.
Bland ylette, sennep og basilikum og smag til med salt og peber.
Vend selleri og de afdryppede kapers heri – servér som tilbehør.
Laksefileterne lægges i et ovnfast fad og overhældes med hvidvin og lidt citronsaft.
Løget skæres i ringe og fordeles over fisken.
Krydr med fiskekrydderi og lidt salt og peber og træk et stykke film over fadet.
Sæt fadet i mikrobølgeovnen v. ca. 650W i 5 minutter. Når laksen er færdig skal den føles fast og være svagt lyserød hele vejen igennem.
Hvis man ikke har en mikrobølgeovn, kan man stege fisken på panden i lidt smør og krydre med fiskekrydderiet.
Bland evt. lidt ekstra ylette med salt og peber og brug det til en slags sauce. Til børnene kan man smelte lidt smør.
Tip:
Hvis der bliver lidt laks tilbage, kan man lave en lille laksesalat til frokosten dagen efter, den smager godt med flûte til.
Eks:
200g laks
1 dl. Ylette
lidt citronsaft
1 æble i småtern
10-15g peanuts.
Salt
Alle indredienser røres sammen (% laks og salt)
Laksen brækkes i stykker og blandes i.
Smag til med salt
Energifordeling:
Protein: 26,5E%
Kulhydrat: 39,4E%
Fedt: 26,9E%