Onsdag: Laks med sellerisalat

Ingredienser:

4 laksefileter

1 glas drænet kapers

4-5 stængler bladselleri skåret i skiver

Ca. 200 g selleriknold, skåret i tern

4 tsk. dijonsennep

2 dl. Ylette

Ca. 6 spsk. Friskhakket basilikum

2 dl hvidvin

1 løg

Citronsaft

Fiskekrydderi fra Santa Maria

Ca. 700 g aspargeskartofler

Sådan gør du:

Kartoflerne koges al dente og pilles.

Selleriternene gives et kort opkog i letsaltet vand, hvorefter vandet hældes fra og ternene blandes med bladselleriene.

Bland ylette, sennep og basilikum og smag til med salt og peber.

Vend selleri og de afdryppede kapers heri – servér som tilbehør.

Laksefileterne lægges i et ovnfast fad og overhældes med hvidvin og lidt citronsaft.

Løget skæres i ringe og fordeles over fisken.

Krydr med fiskekrydderi og lidt salt og peber og træk et stykke film over fadet.

Sæt fadet i mikrobølgeovnen v. ca. 650W i 5 minutter. Når laksen er færdig skal den føles fast og være svagt lyserød hele vejen igennem.

Hvis man ikke har en mikrobølgeovn, kan man stege fisken på panden i lidt smør og krydre med fiskekrydderiet.

Bland evt. lidt ekstra ylette med salt og peber og brug det til en slags sauce. Til børnene kan man smelte lidt smør.

Tip:

Hvis der bliver lidt laks tilbage, kan man lave en lille laksesalat til frokosten dagen efter, den smager godt med flûte til.

Eks:

200g laks

1 dl. Ylette

lidt citronsaft

1 æble i småtern

10-15g peanuts.

Salt

Alle indredienser røres sammen (% laks og salt)

Laksen brækkes i stykker og blandes i.

Smag til med salt

Energifordeling:

Protein: 26,5E%

Kulhydrat: 39,4E%

Fedt: 26,9E%