Onsdag: Rødbedepizza

Ingredienser:

Pizzadej:

25 g gær

3½ dl vand

2 tsk. havsalt

½ dl olie

Ca. 600 g hvedemel

Tomatsauce:

140 g konc. Tomatpuré

2 spsk. olie

3 tsk. oregano

2 tsk. sød chilisauce

½ tsk. havsalt

Fyld:

1 stor rødbede ca. 250 g

1 pastinak ca. 50 g

3 store gulerødder ca. 200 g

1 løg

2 fed hvidløg

200 g cheddar

250 g salat

250 g cherrytomater

Sådan gør du:

Gæren udrøres i vandet. Salt, olie og hvedemel tilsættes. Dejen hæver ca. ½ time.

Alle ingredienser til tomatsaucen røres sammen.

Rødbede, pastinak og gulerødder skrælles. Løg og hvidløg pilles.

Alle grønsager skæres i tynde skiver og steges i 10 min. på en pande og blendes.

Dejen deles i to. Rulles ud og lægges på bageplader der er smurt med olie.

Tomatsaucen smøres ud og fyldes fordeles ovenpå.

Gratiner med 200 g revet cheddar ost.

Server med salat.

Tilberedningstid: Ca. 60 min.

Ernæringsfordeling:

Protein 12,6 %

Fedt 33,1 %

Kulhyfrat 54,3 %