Onsdag: Fiskefrikadeller med ovnbagte rodfrugter og kartoffelmos

Ingredienser:

500 g fiskefars

1 æg

2-3 spsk. letmælk

1 bundt hakket dild

½ tsk. havsalt

Friskkværnet peber

1 knoldselleri

4-6 gulerødder

2-3 rødbeder

2 spsk. olivenolie

2 fed hvidløg

Frisk timian

Havsalt og friskkværnet peber

1½ kg kartofler

50 g smør

¼ l mælk

Sådan gør du:

Skræl selleri, gulerødder og rødbeder. Skær dem i tern, stave eller skiver. Vend dem i en skål med knust hvidløg, frisk timian, salt, peber og olivenolie. Bred dem ud på en bradepande med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200° i ca. 25-30 min.

Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Kog dem møre i vand. Giv mælk og smør et opkog. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem sammen med den varme mælk. Smag til med salt og peber.

Fisk, æg, mælk, dild, slat og peber røres til en fars. Formes og steges i olie 5-6 min på hver side.

Tilberedningstid: ca. 40 min.